Etsitkö kivaa, edullista ja persoonallista lahjaa? Tässä viisi ideaa.

Kaupallinen yhteistyö: Brother P-Touch Cube

Moni miettii juuri nyt kuumeisesti, mitä antaa lahjaksi lapsen hoitajalle, opettajalle, naapurille, harrastuksen ohjaajalle tai vaikka siivoojalle. Siis ihmiselle, joka on kiinteästi läsnä elämässä, mutta jota ei oikeastaan tunne kovin hyvin.

 

Osa taas miettii, että mitä sitä erikseen muistamaan, saavathan nuo työstään palkkaa ja homma on ikään kuin sitä myöten selvä. Totta sekin.

 

Minä kuulun niihin, jotka haluavat huomioida ja kiittää ihmisiä, jotka ovat tehneet arjestani helpompaa tai mukavampaa. Ja käsi ylös ne, jotka eivät tykkää saada hyvää palautetta työstään. Minä ainakin tykkään, kun kehutaan ja kiitetään sen lisäksi, että palkka napsahtaa säännöllisesti tilille.

 

Tärkeintä näissä lahjoissa ei mielestäni ole rahallinen arvo vaan ajatus. Se, että se annetaan suoraan sydämestä ja juuri Sinulle.

 

 

Yhtenä vuonna kirjoitin päiväkodin aikuisille huoneentaulun, jossa luettelin asioita, joista olen heille kiitollinen. Eräs hoitaja kertoi kyyneleet silmissä, että lahja sai hänen työnsä tuntumaan entistä merkityksellisemmältä. Hyvä niin! Idean saa mielellään kopioida.

 

Yritän välttää kaikissa joulun hankinnoissa turhaa kuluttamista ja nurkkiin kertyvää romua. Siksi suosin lahjoja, jotka häviävät käytössä – siis esimerkiksi ruokaa, kynttilöitä tai vaikka takan sytykkeitä. Muistan ikuisesti tupaantuliaiset, joissa sain lahjaksi vessapaperia ja tiskiainetta. Lahja sekä nauratti että ilahdutti.

 

Jos muistettavia on monta, kuten esimerkiksi päiväkodeissa usein on, voi olla hyvä idea viedä yhteinen lahja – vaikka karkkirasia tai pullapitko – kahvihuoneeseen pari viikkoa ennen lomien alkua. Tässäkin pieni vaivannäkö tekee ihmeitä: kuvan lumiukon sisällä on tuiki tavallinen suklaalevy.

 

 

Olipa lahja mikä tahansa, itse tehty tai kaupasta ostettu, siitä voi tehdä pienellä vaivalla persoonallisen, hauskan ja koskettavan. Olen intoillut pitkin syksyä Brotherin uudesta P-Touch Cube -laitteesta, jolla voi tulostaa tekstejä tarroihin ja silkkinauhoihin. Tekstit muotoillaan helppokäyttöisellä kännykkäsovelluksella, mikä mahdollistaa kirjainten tyylin ja koon muokkaamisen. Erilaisia nauhoja ja tarroja on vaikka kuinka paljon, joten käyttömahdollisuuksiakin on ihan älyttömästi!

 

 

 

Tämän jutun kuvituksena on muutama lahjaidea, joissa olen käyttänyt P-Touch Cubea. Kestosuosikkini Saaristolaisleipä on takuuvarma hitti – varaudu luovuttamaan resepti joulun jälkeen lahjan saajalle. Tällä kertaa päädyin Arvon ja Markun ruisleipään. Lahjoitan sen eteenpäin paistovuoassaan, valkoiseen silkkinauhaan käärittynä.

 

Innostuin Cubesta niin hirveästi, että lahjaideoita alkoi pukata kuin neulasia kuivasta kuusesta. Tiedän muutamankin ystävän, jotka tervehtisivät ilolla esimerkiksi tätä lusikkaa, joka lupaa viedä kalorit mennessään.

 

 

Tuoretta ihmistaimea voisi puolestaan muistaa ihan ensimmäisellä omalla joulupallolla.

 

Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa ja apua lahjojen miettimisessä. Lisää vinkkejä löydät muun muassa tästä postauksesta.

Brotherilla menossa Instakisa, jossa voit voittaa 5 Brother TZe-tarra- ja satiininauhaa. Ohjeet kisaan: Ota kuva vähintään yhdestä tarra- tai satiininauhaluomuksestasi ja postaa julkiselle instagram tilillesi. Lisää postauksessi hashtagit #ptouchcube ja #cubecampaign2018 ja ryhdy seuraamaan heitä Instagramissa @BrotherNordic. Osallistu 7.1.2019 mennessä! Tarkemmat tiedot löydät täältä.

 

 

 

 

 

 

tee-itse jouluaskartelu askartelu tuunaus
Kommentit (1)
  1. Tuossa on kyllä loistavia vinkkejä kerrassaan. Minä olen tilannut ennen lehden lahjaksi https://www.lehtitarjouksia.com palvelusta mutta ehkä näistä vinkeistä löytyisi nyt jokin muu hyvä idea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *