Vuosi 2016 syksy

Eilen kävin läpi meidän vuoden 2016 kevään, ja nyt sitten jatketaan syksystä.

Heinäkuu:

heinakuu-kuvina

Heinäkuu oli tosi kiireinen ja jännittävä kuukausi. Hain y-tunnuksen, tein verkkokauppaa, tilasin tuotteita kauppaani jne. Kaikki oli jotenkin räpiköintiä ja ihmettelyä että mites tämä homma tehdään. Heinäkuun puolivälissä mun oma puoti oli auki. Räpiköiden ja pienesti aloitin, mutta pikkuhiljaa alkoi sujumaan.

Kiirettä ei myöskään auttanut se, että aulan remonttikin piti saada valmiiksi ennen avajaisia.

Heinäkuussa tehtiin myös ystävän kanssa ihana viikonloppureissu Fiskarsin antiikkipäiville. Kaiken kiireen keskellä pieni irtiotto teki niin hyvää!

Heinäkuussa Nestori siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan. Meillä oli hääpäivä Samin kanssa, joka vietettiin Porvoossa kahdestaan.

Elokuu:

elokuu-kuvina

Elokuussa oltiin vuorostaan ystävän kanssa Lowiisan vanhat talot-tapahtumassa. Sieläkin oltiin yksi yö, jotta ehdittiin kunnolla kiertää kaikkia taloja.

Mies oli kesälomalla elokuun, mutta mulla taisi pääosin elokuu mennä hyvinkin työpainotteisesti.

Elokuussa aloin säännöllisesti pitämään kauppaani auki, ja viikkoon tuli sitä myöten vähän uutta rytmiä. Pidimme myös ison puodin avoimet ovet-tapahtuman. Pihalla oli pop up-kahvila ja muitakin myyjiä. Tapahtuma oli kyllä menestys, ja sääkin suosi sateiden jälkeen!

Elokuussa pidettiin siskon 20-vuotis synttärit kavereilleen meillä.

Elokuu oli ihan hyvä, mutta päättyi kauhealla tavalla. Mun isäpuoli nukkui pois viimeinen päivä.

Syyskuu:

syyskuu-kuvina

Syyskuussa koitettiin toipua isäpuolen kuolemasta, mutta rehellisesti olo oli aika synkkä. Lasten ja arjen avulla jaksettiin. Hautajaiset pidettiin ja tuettiin perheen kanssa toinen toisiamme.

Syyskuussa alkoi taas kotona palelu mutta kynttilöitä pääsi taas polttamaan. Syyskuusta asti olenkin polttanut kynttilöitä tänä vuonna erityisen paljon. Jotenkin ne kynttilät on tuonut tietynlaista turvaa kaikkeen suruun.

Syyskuussa tehtiin Mikin huoneeseen suursiivous ja huonekalut vaihtoivat paikkaa.

Syyskuussa oltiin myös Habitare-messuilla ja niitä tuli blogissa fiilisteltyä.

Lokakuu:

lokakuu-kuvina

Lokakuussa mietiskelin blogissa erityisherkkyyttä, ja olenkin tuon jälkeen paljon tutkinut aihetta. Toki herkkyyttä on tullut iän myötä lisää, mutta on ollut hienoa oivaltaa itseään ja tunteitaan jo lapsuudesta asti. Postaus herätti myös paljon ajatuksia ja kommentteja teissä.

Lokakuussa Nestori täytti 2-vuotta ja Nestorin kakku-kuva onkin ollut yksi mun vuoden suosituin kuva Instagramissa.

Olohuone taas muuttui, kun ostin sinne uuden nojatuolin ja sain mummilta pienen lipaston. Olohuoneen ilme onkin ollut nyt lempparini tähän asti. TOSIN sinne on taas pian tulossa muutosta, kunhan vain saan aikaiseksi. Työhuoneen vierassohva pitäisi siirtää olohuoneeseen…

Lokakuun lopussa vietimme myös pienesti halloweenia.

Marraskuu:

marraskuu-kuvina

Marraskuussa saatiin makkariin kauan odotettu uusi sänky. Ollaan kyllä tykätty, siinä on paljon mukavampaa lukea kuin vanhassa sängyssä oli, kun saatiin vihdoin selkänoja.

Marraskuussa aloin myös laittamaan jo joulua kotiin. Aloitan aina ajoissa, ja poistan kaiken heti joulun pyhien jälkeen.

Marraskuussa tein ahkerasti töitä, ja puodilla alkoi joulumyynti vilkastua. Aloitimme myös Samin kanssa pienen remppaprojektin kun aloimme kunnostaa väliovea aulaan. Tosin nyt ovi ei ole edennyt viikkoihin, mutta eiköhän tuo pian taas etene.

Marraskuun loppu kääntyi vuoden synkimmäksi ajaksi. Kun vielä ei ollut toipunut edellisistäkään hautajaisista, niin taas tapahtui… Rakas pappani menehtyi äkillisesti… Olen ollut ihan romuna, ja toipuminen jatkuu edelleen…

Joulukuu:

joulukuu-kuvina

Joulukuussa valmistauduttiin tietty jouluun.

Puodissa oli kiireitä tilausten ja jouluostosten kanssa. Pidimme myös Joulutapahtuman puodilla joulukuun alussa. Sekin tapahtuma oli menestys, ja ihana päivä. Vaikka kuinka koitin joulua fiilistellä, niin kyllähän tuo oli erityisen synkkä joulukuu. Tavallaan olen helpottunut että joulu on ohi ja voi miettiä muuta.

Joulukuu on kuitenkin lasten kuukausi, ja silloin tuli lasten kanssa kaikkea touhuttua. Pipareita, joulutapahtumissa käyntiä ja joulukalenterin luukkujen availua. Jollain ihme voimilla jaksoin pojille tehdä joulukalenterinkin.

Joulukuussa tuli melko vähän kirjoiteltua, vaikka toivoinkin etukäteen että ehtisin paljon fiilistellä joulua. Nyt kuitenkin näin. Pääasia että itse joulu oli oikein mukava ja selvittiin ilman sairastelua, vaikka tauteja on ollut nyt paljon liikkeellä.

Onneksi joulukuun kuitenkin kruunasi pieni neiti Minni. Kissanpentu saapui meille toissapäivänä, ja ollaan aivan rakastuneita tuohon pieneen olioon! Rohkea tyttö joka on kiintynyt erityisesti Mikiin. Nukkuivat ekat yöt sylikkäin ja Miki on aivan myyty.

Tällainen oli meidän vuosi. Paljon ikäviä asioita, mutta myös paljon hyvää. Olen silti helpottunut että uusi vuosi alkaa ja uudet kuviot monessa mielessä. Minnistäkin kerron varmasti pian lisää, ja siitä miten täällä on kotiutuminen alkanut.

Niistä sitten lisää myöhemmin.

-Henna-

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *