Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ystävänpäivän herkutteluun sydämelliset minipavlovat

height=”750″ width=”500″>

Toivotetaan nyt vielä kerran hyvää ystävänpäivää näiden hetken mielijohteesta tehtyjen sydämellisten minipavlovien merkeissä. Minipavlovien ohjeen löysin maku.fi:stä.

Ystävänpäivän kunniaksi pursotin minipavlovat sydämen mallisiksi. En ole kovin kokenut pursottaja, joten tein sydänsapluunan piparkakkumuotin avulla. Sapluunan sujautin leivinpaperin alle ja sen avulla pursotus sujuikin hyvin.

height=”417″ width=”625″>

height=”415″ width=”621″>

Sydänpavlovat täytin yksinkertaisesti vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja pakastimesta löytyneillä vadelmilla. Syötävän suloisiahan näistä tuli! Herkullista ystävänpäivää!

height=”750″ width=”500″>

Sydämelliset minipavlovat

Ainekset

4 kpl
kananmunan valkuaista
2 ½ dl
sokeria
Täyte
4 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
400 g
suomalaisia (pakaste)vadelmia
Muut ainesosat

Tee näin:

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisvaahdon joukkoon viidessä erässä ½dl kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa marenkivaahtoa vielä lopuksi 5 minuutin ajan.

Ota kaksi peltiä ja peitä ne leivinpaperilla. Pursota jokaiselle pellille 4 isoa sydäntä. Lopuksi pursota vielä jokaisen sydämen reunalle vielä toinen kerros. Halutessasi voit piirtää sydänsapluunan ja laittaa sen leivinpaperin alle pursotusta avittamaan. Muista poistaa sapluuna ennen minipavlovien paistamista.

Nosta molemmat pellit kiertoilmauuniin 140 asteeseen ja paista 30 min. Sammuta uuni ja raota hiukan uunin luukkua. Anna pavlovien jäähtyä uunissa noin tunnin ajan.

Vaatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Täytä minipavlovat kermavaahdolla ja vadelmilla. Tarjoile heti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *