Ylikypsä porsaan lapa ja hapankaali

Uunissa ylikypsäksi hapankaali pedillä haudutettu porsaan lapa ei ole kovin kaunis ruoka, mutta maku on kympin luokkaa. Lapset rakastavat ylikypsäksi pitkään ja hartaasti haudutettuja liharuokia. He pyytävät usein minua niitä valmistamaan.

Niin kävi tänäkin viikonloppuna, kun teimme ostoksia ruokakaupassa. Ostoskärryyn tuli laitettua porsaan suolalapa ja rasiallinen hapankaalia. Porsaan lapa ja hapankaali päätyivät yhdessä pataan kotimaisten omenien kanssa. Pataan tuli lorautettu myös omenasiideriä ja yrttimaalta hain salviaa mausteeksi.

Hapankaalin kanssa ylikypsäksi haudutettu porsaan lapa oli aivan mahtavan makuista ja täydellistä sunnuntai ruokaa. Tämä resepti tulee olemaan usein käytössä.

Ylikypsä porsaan lapa ja hapankaali

Ainekset

1½ kg
porsaan suolalapa
½ dl
tuoretta salviaa hienonnettuna
1/4 tl
mustapippuria myllystä
400 g
valkosipulihapankaalia
2 kpl
sipuli
4 kpl
kotimaisia omenia
2 rkl
hunajaa
3 dl
kuivaa omenasiideriä
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota porsaan suolalapa hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Kuivaa porsaan lapa talouspaperiin. Hiero porsaan lavan pintaan hienonnettu salvia ja mustapippuri. Jos käytät suolalavan sijaan lapaa niin mausta myös suolalla.

Laita hapankaali padan pohjalle. Kuori ja lohko sipulit, lisää pataan.

Leikkaa omenat lohkoiksi ja lisää pataan. Lisää hunaja pataan.

Nosta porsaan lapa pataan ja hauduta pataa uunissa 150 asteessa vähintään 4 tuntia.

Nosta porsaan lapa padasta. Poista ihra ja luut.

Riivi porsaan lapa haarukoilla suikaleiksi. Laita riivityt porsaan lihat takaisin pataan ja sekoita hapankaalin joukkoon.

Tarkista maku ja lisää suolaa sekä mausteita tarvittaessa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *