Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Viikuna-pekonisalaatti

width=”693″ height=”1039″>

Kuiva-ainekaapit suorastaan tursuavat, joten päätin ryhtyä järjestelmällisesti niitä tyhjentämään. Ensimmäisenä sattui käteen joulua varten ostettu pussillinen kuivattuja viikunoita. Jostain syystä pussi jäi jouluna käyttämättä. Hyvä niin sillä salaatti oli herkullista. Salaattiin sopisi taatusti myös paahdetut pähkinät.

Itse rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää, sitä tästä löytyykin yllin kyllin. Pekoni ja viikuna toimivat yhdessä todella hyvin. Kirpeä salaatinkastike tasapainotti viikunahillokkeen makeutta. Nautimme salaatin illalla elokuvan katselun lomassa, mutta salaatti sopii erinomaisesti alkuruoaksi. Saa nähdä mitä kaappien tyhjennys operaation seurauksena kokataan seuraavaksi.

Viikuna-pekonisalaatti

Ainekset

Viikunahilloke
200 g
kuivattuja viikunoita
½ kpl
sitruunan mehu
2 rkl
balsamiviinietikkaa
½ dl
tummaa muscovado sokeria
2 ½ dl
vettä
Salaattiin
170 g
pekonia
250 g
ricottaa
100 g
tuoretta baby pinaattia (rucola käy myös hyvin)
Salaatinkastike
½ kpl
sitruunan mehu
½ dl
neitsyt oliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin viikunahilloke. Jos haluat, että viikunat ovat todella pehmeitä liota niitä vedessä muutama tunti ennen keittämistä. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Anna kiehua keskilämmöllä noin puolituntia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä vähintään puolituntia.

Paista pekonit rapeiksi pannulla molemmilta puolilta ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa hyvin. Asettele pinaatin lehdet tarjoiluvadille. Kumoa ricotta keskelle vatia. Revi pekoni suupaloiksi ja sekoita viikunahillokkeen joukkoon. Lisää hilloke salaattiin.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Ripottele salaattiin. Tarjoile heti.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *