Viikuna-pekonisalaatti
width=”693″ height=”1039″>
Kuiva-ainekaapit suorastaan tursuavat, joten päätin ryhtyä järjestelmällisesti niitä tyhjentämään. Ensimmäisenä sattui käteen joulua varten ostettu pussillinen kuivattuja viikunoita. Jostain syystä pussi jäi jouluna käyttämättä. Hyvä niin sillä salaatti oli herkullista. Salaattiin sopisi taatusti myös paahdetut pähkinät.
Itse rakastan suolaisen ja makean yhdistelmää, sitä tästä löytyykin yllin kyllin. Pekoni ja viikuna toimivat yhdessä todella hyvin. Kirpeä salaatinkastike tasapainotti viikunahillokkeen makeutta. Nautimme salaatin illalla elokuvan katselun lomassa, mutta salaatti sopii erinomaisesti alkuruoaksi. Saa nähdä mitä kaappien tyhjennys operaation seurauksena kokataan seuraavaksi.
Viikuna-pekonisalaatti
Ainekset
- Viikunahilloke
- 200 g
- kuivattuja viikunoita
- ½ kpl
- sitruunan mehu
- 2 rkl
- balsamiviinietikkaa
- ½ dl
- tummaa muscovado sokeria
- 2 ½ dl
- vettä
- Salaattiin
- 170 g
- pekonia
- 250 g
- ricottaa
- 100 g
- tuoretta baby pinaattia (rucola käy myös hyvin)
- Salaatinkastike
- ½ kpl
- sitruunan mehu
- ½ dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista ensin viikunahilloke. Jos haluat, että viikunat ovat todella pehmeitä liota niitä vedessä muutama tunti ennen keittämistä. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Anna kiehua keskilämmöllä noin puolituntia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä vähintään puolituntia.
Paista pekonit rapeiksi pannulla molemmilta puolilta ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa hyvin. Asettele pinaatin lehdet tarjoiluvadille. Kumoa ricotta keskelle vatia. Revi pekoni suupaloiksi ja sekoita viikunahillokkeen joukkoon. Lisää hilloke salaattiin.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Ripottele salaattiin. Tarjoile heti.