Viikonlopun hitaat aamut: Täytetyt tomaatit ja parmesan-munakokkeli

Pitkien työpäivien ja viisi henkisen lapsiperheen ruuhkavuosien arjen vastapainoksi hitaat viikonloppu aamut (ja aamiaiset) ovat taivaallisia. Kerran tai kaksi viikossa on mukava kokea tunne ettei ole kiire minnekkään ja voi rauhassa nauttia vielä toisen kupin kahvia.

Tänä viikonloppuna olen ollut esikoisen kanssa kahdestaan kotona. Poika sai päättää lauantain aamiaisen sisällön ja tänään oli minun vuoroni. Olen aina ihmetellyt miksi hotellien aamiaisella on tarjolla täytettyjä tomaatteja. Kertaakaan en nimittäin ole hotellin aamiaisella maistanut hyvää täytettyä tomaattia. Siinäpä siis haastetta kerrakseen sunnuntai aamuksi.

Täytetyt tomaatit oli helppo valmistaa ja yllättäen todella hyviä. Täytetyt tomaatit sopivat aamiaisen lisäksi erinomaisesti brunssitarjottaviksi.

Täytettyjen tomaattien lisäksi valmistin munakokkelia parmesaanilla. Parmesaanilla höystetty munakokkeli oli järisyttävän hyvää! Joten alla resepti.

Parmesan-munakokkeli:

  • 4 munaa
  • 4 rkl ruokakermaa
  • nokare voita
  • ½ dl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • tarjoiluun hienonnettua ruohosipulia

Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Kuumenna pannu miedolla lämmöllä ja sulata voi. Lisää munaseos ja sekoittele munaseosta puuhaarukalla. Kun munaseos alkaa saeta lisää joukkoon parmesan raaste ja mausta suolalla. Kun munaseos on sopivan sakeaa niin ota pannu pois levyltä ja siirrä munakokkeli heti tarjoiluvuokaan (muuten jatkaa kypsymistä). Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Muita herkullisia reseptejä hitaisiin aamuihin tai brunsseihin löytyy blogista aamiainen ja brunssi kategorioiden alta.

 

Täytetyt tomaatit yrtti-juustotäytteellä

Ainekset

2 kpl
suuria tomaatteja
½ dl
korppujauhoja
½ kpl
parmesaania raastettuna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
1 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl
parmesaania raastettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita tomaatit kannan kohdalta. Poista kanta varoen rikkomasta tomaattia. Poista tomaatin puolikkaista lusikalla hiukan tomaatin siemeniä niin, että tomaatin puolikkaisiin mahtuu täytettä. Kaikkia siemeniä ei tarvitse poistaa.

Valmista täyte sekoittamalla korppujauhot, raastettu parmesaan, hienonnettu valkosipuli ja hienonnetut yrtit hyvin keskenään. Mausta täyte suolalla ja pippurila.

Laita tomaatin puolikkaat uunivuokaan ja lusikoi täyte päälle. Viimeistele täytetyt tomaatit ripottelemalla raastettua parmesaania pinnalle.

Paista täytettyjä tomaatteja uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *