Viikonlopun herkutteluun Kasvishampurilaiset

height=”751″ width=”500″>

Lihattoman lokakuun viimeisenä päivänä herkuttelimme näillä herkullisilla kasvishampurilaisilla. Lapsille olin sanonut vain, että ruoaksi on hampurilaisia. Hampurilaiset hävisivät parempiin suihin hetkessä ja lapset olivat yllättyneitä kun he tajusivat vasta jälkikäteen että hampurilaiset oli täytetty kasvipihveillä. Panerointi ilmeisesti teki tehtävänsä.

Lihaton lokakuu sujui yllättävän hyvin ja helposti omasta sekä mieheni mielestä. Lapset tosin olivat sitä mieltä, että marraskuu voisi olla kasvikseton marraskuu… Hieman enemmän jouduin käyttämään aikaa lokakuussa ruokien suunnitteluun ja ilman kauppalappua kaupassa oli välillä vaikea keksiä mitä ruokaa tekisi. Lokakuun jälkeen olemme syöneet kasviruokaa muutaman kerran viikossa arkipäivinä. Viikonloppuisin lounaaksi on aina nautittu kasvisruokia.

Yllättäviä seurauksia lihattomassa lokakuussa olivat kuukauden kauppalaskun pienentyminen ja se että herkkä vatsani voi huomattavasti paremmin lokakuussa. Marraaskuussa olenkin oman lihansynti pitänyt paljon normaalia pienempänä ja vatsa on kiittänyt.

Miehen kanssa pidimme myös kovasti näistä kasvishampurilaisista. Paprikamajoneesi oli taivaallista ja sitä on tullut tehtyä jo muutamaan otteeseen. Majoneesi on yllättävän helppo tehdä itse ja maku kyllä palkitsee vaivannäön. Hampurilaisten kera oli tarjolla bataatti ranskalaisia. Itse en ollut kovin tyytyväinen lopputulokseen, joten jätetään ranskalaisten resepti nyt julkaisematta.

Mukavaa viikonloppua!

height=”751″ width=”500″>

 

Kasvishampurilainen kikhernepihvillä ja paprikamajoneesilla

Ainekset

Kasvispihvit
400 g
säilöttyjä kikherneitä (400g säilyketölkki)
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
0
kourallinen tuoretta silolehtipersilijaa
0
kourallinen tuoretta korianteria
½ kpl
punainen chili
½ dl
neitsyt oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
savustettua paprikajauhetta
0
suolaa ja mustapippuria
2 kpl
kananmuna
1 kpl
sipuli
1 dl
korppujauhoja
1 kpl
porkkana
0
korppujauhoja kasvispihvien leivittämiseen
Paprikamajoneesi
1 kpl
keltuainen
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl
dijon sinappia
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
savustettua paprikajauhetta
1½ dl
rypsiöljyä
0
suolaa
Hampurilaisiin
6 kpl
hampurilaissämpylöitä
4 kpl
tomaatteja viipaloituna
0
salaattia
1 kpl
halloumijuustoa
0
ketsuppia
0
sinappia
Muut ainesosat

Tee näin:

Valuta kikherneet hyvin, kaada blenderiin. Lisää blenderiin valkosipuli, chili, tuoreet yrtit, mausteet, oliiviöljy ja sitruunamehu. Aja tasaiseksi massaksi. Kuori sipuli ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuullata sipulikuutioita hetki tilkassa öljyä. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Sekoita kikhernemassa, paistettu sipuli, porkkanaraaste, munat ja korppujauhot hyvin keskenään. Muotoile massasta kuusi kasvispihviä. Pyöräytä pihvit korppujauhoissa ja paista kasvispihvit rapeiksi molemmilta puolilta pannulla öljyssä.

Laita keltuainen kulhoon. Lisää kulhoon hienonnettu valkosipuli, dijon sinappi, sitruunamehu ja savustettu paprikajauhe. Lisää öljy ohuena norona samalla vatkaten. Mausta majoneesi suolalla, peitä kulho kelmulla ja nosta paprikamajoneesi jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.

Viipaloi halloumi juusto. Paista halloumjuusto viipaleet rapeiksi pannulla molemmilta puolilta. Kokoa hampurilaiset haluamillasi täytteillä ja nauti heti.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *