Vegaaninen kylmäsavuporo
Porkkalan innoittamana päätin kokeilla onnistuisiko punajuurien valmistaminen vastaavalla tavalla. Onnistuihan se ja onnistui jopa niin hyvin etten osaa sanoa kumpi oli parempaa porkkala vai punajuurista valmitettu versio. Punajuurista valmistettu versio maistui mielestäni ihan kylmäsavustetultaporolta, joten nimesin reseptin vegaaniseksi kylmäsavuporoksi.
Vegaanisten kylmäsavuporo viipaleiden pinnalle raastoin piparjuurta ja ripottelin kapriksi. Vegaaninen kylmäsavuporo tarjoiltiin meillä uutena vuotena blinien lisukkeena, mutta sitä voi hyvin nauttia myös voileivän päällä (vegaanisen) ranskankerman tai tuorejuuston kera. Blineistä tulossa ensi viikolla blogiin juttu.
Vegaaninen kylmäsavuporo
Ainekset
- 4 kpl
- isoa punajuurta
- 800 g
- karkeaa merisuolaa (1 paketti)
- Marinadi
- 2 tl
- nestemäistä savuaromia
- 1 tl
- valkoviinietikkaa
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- Tarjoiluun
- 2 rkl
- kapriksia
- 1 rkl
- tuoretta piparjuurta raastettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pese punajuuret ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori punajuuria. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita punajuuret merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä punajuuret merisuolalla. Kypsennä punajuuria kiertoilmauunissa 180 asteessa tai tavallisessa uunissa 200 asteessa 1½ tuntia.
Anna punajuurien jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori punajuuret. Siivuta punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.
Laita punajuuri viipaleet kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada punajuuri viipaleiden päälle. Anna punajuurien marinoitua 1-2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
Tarjoile kapriksien ja raastetun piparjuuren kera. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kiitos reseptistä Minna! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla ensi jouluna, koska meillä on aina kylmäsavuporoa italiansalaatin kanssa joulupöydässä! Viime jouluna oli lisäksi jo porkkalaa, ensi jouluna sitten kylmäsavupunajuurta (punalaa ?) t. Merja
Hauska idea, tätä täytyy testata!