Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Vaniljapannacotta hillottujen karpaloiden kera

height=”1209″ width=”806″>

Viimeaikoina on tullut julkaistua terveellisiä reseptejä, joten välillä on hyvä hiukan herkutellakin.

Jouluaattona oli toki myös jälkiruokaa tarjolla. Meilkein unohtui julkaista tämä herkullinen resepti. Aaton aattona tein jääkaappiin valmiiksi vaniljapannacotat. Vaniljapannacotan kera tarjottavaksi tein hillottuja karpaloita. Kirpeän makeat karpalot tekivät jälkiruoasta ihanan raikkaan. Lapset tosin jättivät karpalot syömättä. Jos haluat jälkiruoasta makeamman voi annoksen hyvin kruunata kinuskikastikkeella. Karpaloiden liemen voi hyvin käyttää vaikka hedelmäsalaatin maustamiseen, niin ei mene herkullinen liemi hukkaan.

Pannacotta kuuluu meillä koko perheen suosikkeihin ja varsinkin minun suosikkeihini, koska sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin odottamaan. Pannacotalla herkuttelimme myös uuden vuoden päivänä. Eräs uusi idea odottaa kokeilua eli uutta pannacotta reseptiä saattaa olla luvassa piakkoin.

height=”1209″ width=”806″>

Vaniljapannacotta

Ainekset

6 dl
kermaa
½ dl
sokeria
1 kpl
vaniljatanko
2 kpl
liivatelehteä
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita liivatteet likoamaan. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa irti siemenet. Lisää vaniljatanko ja siemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Nosta vaniljatanko pois kattilasta. Purista liivatteista ylinmääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kattilaan ja sekoita kunnes ovat liuenneet. Ota 5 jälkiruokakulhoa ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Kaada kermaseos kulhoihin ja peitä hyvin kelmulla. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään. Nosta pannacotat jääkaapista. Irroita varovasti veitsellä jälkiruokakulhosta ja kumoa pannacotat lautaselle. Tarjoile esimerkiksi hillottujen karpaloiden kera.

Hillotut Karpalot

Ainekset

200 g
karpaloita (pakastettuja)
2 dl
vettä
2 dl
sokeria
1 kpl
vaniljatanko
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita jäiset karpalot lasipurkkiin. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti. Lisää siemenet sekä tanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua samalla sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Kaada liemi karpaloiden päälle lasipurkkiin. Laita kansi kiinni ja anna jäähtyä. Nosta purkki jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Kommentit (2)

  1. sari kalliomäki

    Pannacotta on niin hyvää, meillä oli myös joulun aikaan pannacottaa tyrniglögillä, oli myös vaihteeksi hyvää vaikkakin erilaista. Hillotut karpalot kuulostavat todella herkullisilta.

  2. Minna_A

    pannacottaa tyrniglögillä kuulostaa myös todella hyvältä ja uusia pannacotta ideoita on tullut mietittyä, on se vaan niin hyvää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *