Uunissa paahdetut punajuuret fetan ja tilliöljyn kera

 Syksy tuntuu todella saapuneen tänä viikonloppuna. Ilmojen viilennyttyä illallisen alkuruokana maistuu kesän jälkeen lämpimät annokset. Punajuuret ovat juuri nyt parhaimillaan ja uunissa paahdettuna muuttuvat aivan mahtavan makuisiksi. Uunissa paahdetut punajuuret eivät kaipaa mausteita paljoakaan. Tuore timjami, suola ja pippuri riittävät varsin hyvin.

Alkruoka annokseen tulee uunissa paahdettujen punajuurien lisäksi viinisuolaheinää, murustettua fetaa ja tilliöljyä. Koko perhe antoi tälle annokselle arvosanaksi 10+ eli ehdottomasti kannataa siis kokeilla.

Uunissa paahdetut punajuuret

Ainekset

1 kg
punajuuria
2 rkl
oliiviiöljyä
10 kpl
tuoretta timjamin oksaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
200 g
fetaa
1 kpl
ruukku viinisuolaheinää
Tilliöljy
1 kpl
ruukku tilliä
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl
hunajaa
3 rkl
neitsyt oliiviöljyä
2 rkl
sitruuna mehua
1 rkl
valkoviinietikkaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita punajuurilohkot uunivuokaan. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta timjamilla, suolalla sekä pippurilla. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna jäähtyä muutama minuutti.

Valmista yrttiöljy mittaamalla kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta yrttiöljyn ainekset. Anna makujen tasaantua jääkaapissa noin 15 minuutin ajan.

Asettele lautaselle viinisuolaheinää, paahdettuja punajuuria, murustettua fetaa ja viimeistele annos tilliöljyllä.

Kommentit (1)
  1. Herkullista, itse kokeilen korvata feta sinihomejuustolla joka istuu punajuuren viereen kuin nappi takkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *