Uunissa paahdettua parsaa

height=”1050″ width=”700″>

Parsan makuun päästyä on sitä valmistettava uudestaan ja uudestaa. Vappuna teimme mummilassa järkyttävän määrän grillattua parsaa ilmakuivatulla kinkulla. Onneksi pöydässä oli syöjiä runsaasti. Vapusta jäi yli yksi nippu parsaa ja päätin kokeilla parsan paahtamista uunissa. Parsat paahdoin uunissa voin kanssa, mausteina oli ainoastaan suola ja mustapippuri. Paahtamisen jälkeen ripottin parsojen pinnalle sitruunamehua. Pöyräytin parsoja varovaiseti uunivuoassa, jotta vuokaan muodostunut voi-sitruunakastike tarttuisi tasaisesti parsoihin. Nostin parsat tarjoilulautasille ja ripottelin päälle vuoanpohjalle muodostuneen voi-sitruunakastikkeen. Tajuttoman helppoa, nopeaa ja yksinkertaista sekä tajuttoman hyvää! Vapun jälkeisellä brunssilla paahdetut parsat hävisivät hetkessä. Tässä siis oiva herkku, millä hemmotella äitiä ensi sunnuntaina.

Muita herkullisia parsareseptejä blogissa:

– Paahdettu parsa parmesaanilla

– Grillattua parsaa ilmakuivatun kinkun kera

– Parsa-Perunasalaatti

– Grillattua parsaa ja kukkasalaattia

Paahdetut uudet perunat ja grillattu parsa

Uunissa paahdettua parsaa

Ainekset

450 g
parsa (tuoretta, vihreää)
2 rkl
voita
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (myllystä)
2 rkl
sitruunamehua (vastapuristettua)
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta. Ohuet (kotimaiset) parsat voi jättää kuorimatta, mutta paksummista kannattaa kuoria vartta.

Asettele parsat uunivuokaan ja lisää voi nokareina parsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda parsoja uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen.

Pirskota sitruunamehu parsojen pinnalle ja pyöräytä parsoja varovasti uunivuoassa voi-sitruunakastikkeessa.

Nosta parsat tarjoilulautasille ja pirskota pinnalle hiukan voi-sitruunamehukastiketta uunivuoasta. Tarjoa heti.

Kommentit (7)
  1. sari kalliomäki
    6.5.2015, 16:27

    On se vaan niin hyvää ja pakkohan sitä on syödä koko ajan, kun pian se aika on taas ohi…nämä helpot reseptit on parhaita. Voi laittaa lapset asialle :D. Tänäänkin häärivät päiväruuan valmiiksi, taidan vallan vetäytyä siitä hommasta.

  2. Parsaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *