Uunissa paahdettua parsaa ja fetaa
Tähän aikaan vuodesta uunissa paahdettu parsa on blogini luetuin resepti ja niin tänäkin vuonna. Eikä syyttä, sillä uunissa paahtaminen on mielestäni ehdottomasti paras tapa valmistaa parsaa. Jos et siis vielä ole kokeillut paahtaa parsaa uunissa niin nyt kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Liemessä -blogin instagram feedin innoittamana laitoin tällä kertaa parsojen lisäksi uuniin paahtumaan fetaa sekä sitruunan viipaleita. Feta vaatii pidemmän ajan uunissa, joten lisäsin parsat vähän myöhemmin uuniin paahtumaan. Sitruunaviipaleet fetan ja parsojen pinnalla toivat ihanasti makua.
Tarjoilin uunissa paahdetut parsat ja fetan vihersalaatin sekä rapeaksi paahdetun leivän kera. Vihersalaattiin sekoitin vinegrette -kastikkeen. Yhdistelmä oli todella herkullinen ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Blogin kaikki herkulliset parsa -reseptit löydät linkistä.
Paahdettua parsaa ja fetaa
Ainekset (4 annosta)
- 500 g
- vihreää parsa
- 200 g
- fetaa
- 1 kpl
- sitruuna (luomu)
- 2 rkl
- oliiviöljyä
- ½ tl
- suolaa myllystä
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Laita feta uunivuokaan. Ripottele pinnalle oliiviöljyä.
Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja laita puolet viipaleista fetan päälle.
Paahda fetaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta.
Nosta uunivuoka uunista ja lisää parsat vuokaan.
Ripottele parsojen pinnalle oliiviöljyä.
Mausta parsat suolalla ja pippurilla. Lisää loput sitruunaviipaleet parsojen pinnalle.
Paahda parsoja ja fetaa uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.
Tarjoile paahdettu parsa ja feta esim. rapeaksi paahdetun leivän ja vihersalaatin kera.