Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Uuden vuoden salaatit osa1: punajuurisalaatti

height=”829″ width=”552″>

Uuden vuoden aattona on meidän perheessä perinteisesti herkuteltu keitetyillä nakeilla, punajuurisalaatilla ja perunasalaatilla. Tänä vuonna näitä herkkuja nautittiin jo välipäivinä ja uuden vuoden aatto vietetään fondue padan ääressä mummilassa.

Aloitetaan punajuurisalaatista, perunasalaatin resepti luvassa huomenna. Piparjuuri kuuluu minun sekä mieheni suosikkimakuihin, joten punajuurisalaatti maustettiin piparjuurella. Keitetyt punajuuret raastettiin karkeaksi raasteeksi. Punajuurisalaattiin tuli myös omenaa, punasipulia ja ranskankermaa.

Yksinkertaista ja tavattoman hyvää. Jos et ole punasipulin ystävä voit punasipulin sijaan käyttää esimerkiksi purjoa noin 5 cm palan purjon valkoista osaa.

height=”826″ width=”551″>

Piparjuurella maustettu punajuurisalaatti

Ainekset

4 kpl
isoja punajuuria (keitettyjä)
1 kpl
iso omena
½ kpl
punasipuli
1 rkl
piparjuurta raastettuna
120 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä punajuuret suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori omena ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori piparjuurta ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki salaatin ainekset hyvin keskenään kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Kommentit (1)

  1. Tiina Garvey

    Meillä on suunnitelmissa tehdä myös erilaisia salaatteja uuden vuoden buffaan. Punajuuri on kyllä upea raaka-aine! Hauskaa vuodenvaihdetta ja onnea vuoteen 2016!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *