Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Tzatziki-Coleslaw

Edellisessä postauksessa tulikin todettua, että nykyään tulee harvemmin poistuttua ruokakaupasta ilman varhaiskaalia. Tzatziki tai suomalaisittain tsatsiki on ollut minulle suurta herkkua lapsuuden ensimmäisestä Kreikan matkasta lähtien. Muistan hyvin, kun äidin kanssa valutimme bulgarian jogurttia yön yli jääkaapissa tsatsikia varten. Nykyään tsatsikin valmistus käy hiukan helpommin kun kaupasta löytyy kreikkalaista ja turkkilaista jogurttia.

Päätin viime viikonloppuna yhdistää nämä kaksi kesään erottomattomasti kuuluvaa ainesta. Lopputulos oli paljon parempaa kuin olin kuvitellut! Yhteistä täydelliseen varhaiskaalisalaatin kanssa tsatsiki-coleslaw:lla on tilli. Tilli sopii äärimmäisen hyvin yhteen varhaiskaalin kanssa. Blogin kaikki varhaiskaali reseptit löytyvät linkin takaa.

Tsatsiki-coleslaw maistui erinomaisesti grillatun broilerin kera. Tsatsiki-coleslawn kanssa oli tarjolla myös savustettua fetaa, mutta siitä lisää toisella kertaa.

Tzatziki-Coleslaw

Ainekset

700 g
varhaiskaalia
2-3 kpl
kevätsipulia
Tzatziki
250 g
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
300 g
kurkkua
1 ½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1 kpl
valkosipulin kynsi
2 rkl
sitruuna mehua
2 rkl
punaviinietikkaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Poista varhaiskaalista kanta. Leikkaa varhaiskaali veitsellä mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele varhaiskaali lävikössä ja valuta hyvin.

Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi veitsellä.

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita raaste tiheään siivilään. Purista kurkkuraasteesta ylimääräinen neste huolellisesti pois.

Hienonna tilli ja valkosipulin kynti.

Mittaa kulhoon tsatsikin ainekset: jogurtti, raastettu kurkku, tilli, valkosipuli, sitruunamehu, punaviinietikka, suola ja mustapippuri. Sekoita hyvin.

Sekoita varhaiskaali suikaleet ja kevätsipulit hyvin keskenään. Lisää joukkoon tsatsiki ja sekoita vielä hyvin. Peitä salaattikulho kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Tarjoile esimerkiksi grillatun broilerin lisukkeena.

Kommentit (2)

  1. Anne / 52weeksofdeliciousness

    Aivan ihana idea tämä tzatziki-coleslaw! jään myös odottamaan lisätietoja savustetusta fetasta 🙂

  2. Minna_A

    Kiitos :). Savustetun fetan ohje löytyy nyt myös blogista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *