Thaimaalainen kanasalaatti
Vihdoin ja viimein tällä kesälomalla saatiin nauttia helteistä. Helteisenä päivänä maistuu ainakin itselleni parhaiten ruoaksi salaatit. Tällä kertaa lounassalaattiin hain vaikutteita thaimaalaisesta ruoasta ja siitä tämän reseptin nimi, vaikkei taatusti ole mitenkään autentinen thaimaalainen resepti.
Nimien keksiminen resepteille on välillä tuskaista. Edellisessä postauksessa julkaisin suositun hölskytetyn varhaiskaalisalaatin reseptin ja totesin, että varhaiskaalia on meidän perheessä kulunut reippaasti tämän kevään ja kesän aikana. Varhaiskaalia käytettiin myös thaimaalaiseen kanasalaattiin.
Thaimaalainen kanasalaatti oli ihanan raikas ja sopivasti tulinen ainakin minunun mielestäni. Lasten mielestä tulisuus hipoi sietokyvyn rajoja. Tulevien kulinaristien mielestä limenmehu kuitenkin tasapainotti tulisuutta. Lapsille tarjosin thaimaalaisen kanasalaatin lisukkeena keitettyjä riisinuudeleita ja sopivat kuulemma hyvin yhteen.
Talvella reseptistä voi kaalin korvata halutessaan salaatilla tai antaa kaalisuikaleiden marinoitua hetken kastikeessa. Tuoreet silvotut herneet voi korvata viipaloiduilla sokeriherneillä. Näin saa ehkä hetkisen kesää tuotua talven keskelle. Thaimaalaisen kanasalaatin kastikkeen osalta voit myös korvata soijakastikkeen kalakastikkeella. Meidän perheessä allergiat valitettavasti estävät kalakastikkeen käytön.
Toivon lisää helteitä loppuloman ajaksi ja siten myös syytä valmistaa tätä herkullista thaimaalaista kanasalaattia.
Thaimaalainen kanasalaatti
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- broilerin jauhelihaa
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 2 tl
- punaista currytahnaa
- 2 kpl
- valkosipulinkynttä hienonnettuna
- ½ kpl
- varhaiskaali (n .350g)
- 2 dl
- tuoreita herneitä silvottuna
- 2 rkl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta minttua hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta thaibasilikaa hienonnettuna
- 1 kpl
- kurkku
- 1 kpl
- iso uusi punasipuli viipaloituna varsineen
- Kastike
- 2 kpl
- limen mehu ja kuori raastettuna
- 2 rkl
- soijakastiketta (tai kalakastiketta)
- 1 tl
- punaista currytahnaa
- 1 rkl
- fariini- tai palmusokeria
- Koristeluun
- 1 dl
- tuoreita yrtin lehtiä esim. minttu, korianteri ja thaibasilika
- 1 kpl
- lime puolitettuna ja viipaloituna
Tee näin:
Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet ja kanta. Viipaloi varhaiskaali ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita keskenään varhaiskaalisuikaleet, silvotut herneet, viipaloitu uusi punasipuli ja hienonnetut yrtit.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.
Sekoita puolet kastikkeesta salaatin joukkoon. Asettele salaatti tarjoiluvadille.
Kuumenna pannulla öljy ja lisää punainen currytahna. Paista muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle broilerin jauheliha ja ruskista kypsäksi.
Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle puolet kastikkeesta ja anna kiehahtaa. Siirrä pannu pois levyltä.
Lisää paistettu broilerin jauheliha salaatin päälle.
Viimeistele thaimaalainen broilerisalaatti tuoreilla yrteillä ja limen viipaleilla.
Tarjoile halutessasi keitettyjen riisinuudeleiden kera.
Lisää br