Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Terveellisempi Tammikuu = Salaatti Tacot

height=”825″ width=”550″>

Tammikuussa tunnetusti sankoin joukoin aloitetaan kuntoilu ja siirrytään muutoinkin noudattamaan terveellisempiä elämäntapoja. Täytyy tunnustaa, että tänä vuonna kuulun itsekkin tähän joukkoon. Tammikuussa olen pyrkinyt tietoisesti syömään terveellisemmin ja kevyemmin joulun herkutteluiden jälkeen.

Lapsiperheessä oman ruokailun keventäminen saattaa tuntua hankalalta, koska pitäisi laittaa ruokaa  koko perheelle. Meillä lapset rakastavat tacoja ja itsekkin ihan mielelläni syön niitä. Nyt päätin tarjota perheen aikuisille hiukan keveämmät versiot tästä hekusta korvaamalla taco -kuoret salaatinlehdillä. Hyvältä maistu ja taatusti tehdään salaatti tacoja toistekkin. Lapsille ei tosin salaatti tacot kelvanneet, mutta samat täytteet maistuivat kuulemma herkulliselta perinteisistä taco -kuorista. Jauhelihaa paistaessa otin muuten lasten osuuden pois pannulta ennen  chilin lisäämistä. Näin saatiin koko perheelle maistuvaa ruokaa.

height=”824″ width=”549″>

height=”824″ width=”550″>

Salaatti tacojen lisukkeina tarjottiin raastettua cheddarjuusoa, säilöttyjä jalapenoja, guacamolea ja kirsikkatomaattisalsaa. En itse pidä täysin tasaisesta guacamolesta vaan tykkään tehdä guacamolen ronskisti haarukalla muussaten. Kirsikkatomaatisalsa on mieheni suuressa suosiossa ja itse pidän siitä myös todella paljon. Kirsikkatomaattisalsaa on tullut tarjottua mm. grillattujen avocadojen kera.

Herkullista viikonloppua!

height=”823″ width=”549″>

Salaatti Tacot

Ainekset

2 kpl
keräsalaattia
400 g
vähärasvaista naudan paistijauhelihaa
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 kpl
purkki mustia papuja
2 tl
jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
savustettua paprikajauhetta
1 rkl
kuivattua oreganoa
1 tl
chilijauhetta
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
0
raastettua cheddarjuustoa
0
säilöttyjä jalapenoja
0
kirsikkatomaattisalsaa
0
guacamolea
Muut ainesosat

Tee näin:

Irroita salaatin lehdet, huuhtele ja kuivaa. Kuori ja kuutioi sipuli. Valuta säilyke pavut.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista jauheliha. Lisää kuutioitu sipuli pannuun ja paista vielä muutama minuutti. Lisää pannuun pavut ja sekoita hyvin. Mausta jauhelihaseos jeeralla, korianterilla, paprikajauheella, oreganolla, suolalla ja mustalla pippurilla. Ennen chilin lisäämistä ota tarvittaessa lasten osuus jauhelihasta syrjään. Lisää chilijauhe ja sekoita hyvin.

Tarjoa jauhelihaseos salaatinlehdiltä. Lisukkeina voit tarjota kirsikkatomaattisalsaa, guacamolea, raastettua cheddarjuustoa ja säilöttyjä jalopenoja.

Kirsikkatomaattisalsa

Ainekset

250 g
miniluumutomaatteja
2 rkl
punasipulia hienonnettuna
½ kpl
punainen chili hienonnettuna
½ dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
½ kpl
limen mehu
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuutioi miniluumutomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatit, punasipuli, chili, korianteri ja limen mehu hyvin keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua noin 15 min ennen tarjoilua.

Korianterilla maustettu guacamole

Ainekset

2 kpl
avocado
½ kpl
limen mehu
½ dl
punasipulia hienonnettuna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 kpl
punainen chili hienonnettuna
6 kpl
kirsikkatomaatteja
½ dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuutioi kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise avocadot, poista kivet ja irroita hedelmänliha lusikalla. Ripottele avocadojen päälle limen mehu. Muussaa avocadot haarukalla karkeasti. Sekoita, avocadot, kirsikkatomaatit, punasipuli, chili, valkosipuli ja korianteri hyvin keskenään. Mausta guacamole suolalla. Anna mausta jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 15 minuuttia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *