Terveellisempi Tammikuu = Salaatti Tacot
height=”825″ width=”550″>
Tammikuussa tunnetusti sankoin joukoin aloitetaan kuntoilu ja siirrytään muutoinkin noudattamaan terveellisempiä elämäntapoja. Täytyy tunnustaa, että tänä vuonna kuulun itsekkin tähän joukkoon. Tammikuussa olen pyrkinyt tietoisesti syömään terveellisemmin ja kevyemmin joulun herkutteluiden jälkeen.
Lapsiperheessä oman ruokailun keventäminen saattaa tuntua hankalalta, koska pitäisi laittaa ruokaa koko perheelle. Meillä lapset rakastavat tacoja ja itsekkin ihan mielelläni syön niitä. Nyt päätin tarjota perheen aikuisille hiukan keveämmät versiot tästä hekusta korvaamalla taco -kuoret salaatinlehdillä. Hyvältä maistu ja taatusti tehdään salaatti tacoja toistekkin. Lapsille ei tosin salaatti tacot kelvanneet, mutta samat täytteet maistuivat kuulemma herkulliselta perinteisistä taco -kuorista. Jauhelihaa paistaessa otin muuten lasten osuuden pois pannulta ennen chilin lisäämistä. Näin saatiin koko perheelle maistuvaa ruokaa.
height=”824″ width=”549″>
height=”824″ width=”550″>
Salaatti tacojen lisukkeina tarjottiin raastettua cheddarjuusoa, säilöttyjä jalapenoja, guacamolea ja kirsikkatomaattisalsaa. En itse pidä täysin tasaisesta guacamolesta vaan tykkään tehdä guacamolen ronskisti haarukalla muussaten. Kirsikkatomaatisalsa on mieheni suuressa suosiossa ja itse pidän siitä myös todella paljon. Kirsikkatomaattisalsaa on tullut tarjottua mm. grillattujen avocadojen kera.
Herkullista viikonloppua!
height=”823″ width=”549″>
Salaatti Tacot
Ainekset
- 2 kpl
- keräsalaattia
- 400 g
- vähärasvaista naudan paistijauhelihaa
- 1 kpl
- sipuli
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 kpl
- purkki mustia papuja
- 2 tl
- jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 1 rkl
- kuivattua oreganoa
- 1 tl
- chilijauhetta
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Tarjoiluun
- 0
- raastettua cheddarjuustoa
- 0
- säilöttyjä jalapenoja
- 0
- kirsikkatomaattisalsaa
- 0
- guacamolea
- Muut ainesosat
Tee näin:
Irroita salaatin lehdet, huuhtele ja kuivaa. Kuori ja kuutioi sipuli. Valuta säilyke pavut.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista jauheliha. Lisää kuutioitu sipuli pannuun ja paista vielä muutama minuutti. Lisää pannuun pavut ja sekoita hyvin. Mausta jauhelihaseos jeeralla, korianterilla, paprikajauheella, oreganolla, suolalla ja mustalla pippurilla. Ennen chilin lisäämistä ota tarvittaessa lasten osuus jauhelihasta syrjään. Lisää chilijauhe ja sekoita hyvin.
Tarjoa jauhelihaseos salaatinlehdiltä. Lisukkeina voit tarjota kirsikkatomaattisalsaa, guacamolea, raastettua cheddarjuustoa ja säilöttyjä jalopenoja.
Kirsikkatomaattisalsa
Ainekset
- 250 g
- miniluumutomaatteja
- 2 rkl
- punasipulia hienonnettuna
- ½ kpl
- punainen chili hienonnettuna
- ½ dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- ½ kpl
- limen mehu
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuutioi miniluumutomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatit, punasipuli, chili, korianteri ja limen mehu hyvin keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua noin 15 min ennen tarjoilua.
Korianterilla maustettu guacamole
Ainekset
- 2 kpl
- avocado
- ½ kpl
- limen mehu
- ½ dl
- punasipulia hienonnettuna
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 kpl
- punainen chili hienonnettuna
- 6 kpl
- kirsikkatomaatteja
- ½ dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- 0
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuutioi kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise avocadot, poista kivet ja irroita hedelmänliha lusikalla. Ripottele avocadojen päälle limen mehu. Muussaa avocadot haarukalla karkeasti. Sekoita, avocadot, kirsikkatomaatit, punasipuli, chili, valkosipuli ja korianteri hyvin keskenään. Mausta guacamole suolalla. Anna mausta jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 15 minuuttia.