Tarte Flambée Kanttarelleillä

Tänä syksynä en ole vielä harmikseni sienimetsään ehtinyt, mutta onneksi sain isältäni ison pussillisen kanttarellejä mökiltä. Luvassa on siis useampi kanttarelliresepti. Viime syksynä tein herkullista Tarte Flambéetä Kanttarelleillä ja silloin päätin, että joskus on koitettava korvata pekoni shwarzwaldin kinkkulla.

Shwarzwaldin kinkku on savustettua ja ilmakuivattua kinkkua, joka on omasta mielestäni todella hyvää. Vuosi sitten Tarte Flambéetä Kanttarelleillä maistui todella hyvältä, mutta tämä versio maistui vielä paremmalta. Viimeistelimme annokset vielä rucolalla ja viipaleet katosivat parempiin suihin hetkessä. Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan tätä herkkua vaikka viikonloppuna.

Tarte Flambée Kanttarelleillä

Ainekset

Pohja
1½ dl
vettä
10 g
hiivaa
½ tl
suolaa
3½ dl
vehnäjauhoja
Täytteet
2 rkl
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
100 g
raastettua emmental juustoa
200 g
kanttarellejä (tuoreita)
2 kpl
uutta sipulia
1 rkl
voita
50 g
swartswaldin kinkkua (savustettua ilmakuivattua kinkkua)
0
rucolaa (halutessasi)
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohjataikina. Mittaa kulhoon 1½ dl kädenlämpöistä vettä. Lisää suola ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. alusta vehnäjauhot vähitellen joukkoon. Vaivaa taikinaa koneella viitisen minuuttia tai käsin kymmenen minuuttia. Peitä hyvin leivinliinalla ja nosta vedottomaan paikkaan kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin 45 minuuttia.

Puhdista tuoreet kanttarellit ja revi tai pilko veitsellä hiukan pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannu ja sulata nokare voita. Viipaloi sipulit ja lisää pannuun, kuullota hetki. Lisää kanttarellit ja paista muutama minuutti. Anna jäähtyä hetken.

Kaulitse taikina ohueksi suurin piirtein ympyrän muotoiseksi pohjaksi ja nosta kaulimen avulla leivinpaperin päälle. Levitä lusikalla ranskankerma pohjan päälle tasaisesti. Ripottele raastettu emmental pohjan päälle. Lisää paistetut kanttarellit ja sipulit.

Revi shwarzwaldin kinkkuviipaleet käsin kolmeen osaan ja asettele tarte flambée päälle. Paista uunissa 250 asteessa kunnes pohja on rapea ja pinta on saanut tarpeeksi väriä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi rucolan kera.

Kommentit (2)
  1. Hulia/Meanwhile in Longfield..
    12.9.2014, 14:32

    Minna onnea uuteen blogikotiin! 🙂

  2. Kiitos kovasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *