Tapasilta ja espanjalaiset lihapullat
Kesälomalla, kun oli runsaasti aikaa halusin yhtenä iltana tehdä tapaksia pöydän täydeltä. Tapasilta saavutti yllättäeni suuren suosion myös lasten keskuudessa. Tänä viikonloppuna lapset pyysivät, että järjestäisimme taas tapasillan. Tapakset ovat minun ja mieheni lempiruokaa, joten meitä ei tarvinnut paljoa taivutella. Jääkaapissa oli paketti jauhelihaa, joten päätin valmistaa espanjalaisia lihapullia. Espanjalaiset lihapullat onnistuivat hyvin ja olivat ihanan mausteisia. Syksyn lähestyessä hurjaa vauhtia maistuivat hiukan tuliset lihapullat ihanilta viileänä syysiltana. Seuraavana päivänä h
Tapaspöydän muut tapakset valmistettiin hyväksi havaituilla ja jo blogista löytyvillä resepteillä.
Tapaspöydässä oli tarjolla espanjalaisten lihapullien lisäksi:
- Padron chilit
- Chorizoa punaviinissä
- Patatas Bravas ja Aioli
- Marinoidut Munakoisot ja kesäkurpitsat
- Marinoidut Oliivit
Näiden tapasten lisäksi oli tarjolla cantalopemeloonilohkoja, joiden ympärille oli kiepautettu savustettua ilmakuivattuakinkkua. Nämä herkut maustettiin vielä mustapippurilla, suolalla ja oliiviöljyllä. Grillasimme myös halloumia, joka on lasten suuressa suosiossa.
Blogista löytyy vielä reseptit näihin herkullisiin tapaksiin:
Espanjalaiset lihapullat
Ainekset (4 annosta)
- 400 g
- naudan jauhelihaa
- 2 kpl
- maalaisleipä viipaletta
- 3/4 dl
- lihalientä
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 2 kpl
- valkosipulinkynsiä hienonnettuna
- 1 rkl
- öljyä kuullottamiseen
- ½ dl
- punaviiniä
- 1 tl
- paprikajauhetta
- 1/4 tl
- jauhettua kanelia
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- ½ dl
- hienonnettua lehtipersilijaa
- Tomaattikastike
- 1 dl
- punaviiniä
- 400 g
- tomaattimurskaa
- 1½ dl
- paseerattua tomamaattia
- 1 tl
- sokeria
- 1 tl
- paprikajauhetta
- 1/4 tl
- jauhettua kanelia
- ½ tl
- suolaa
- 1/6 tl
- chilihiutaleita
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Viimeistelyyn
- ½ dl
- hienonnettua lehtipersilijaa
Tee näin:
Revi maalaisleipä palasiksi kulhoon. Kaada leipäpalojen päälle lihaliemi ja anna turvota.
Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki.
Lisää pannulle ½ dl punaviiniä ja anna kiehahtaa. Lisää sipuliseos ja jauheliha kulhoon.
Lisää kulhoon vielä kaneli, paprikajauhe, suola, mustapippuri ja hienonnettu persilija.
Sekoita lihapullamassa hyvin.
Lisää pannuun, jossa paistoit sipulit punaviini ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää pannulle tomaattimurska ja paseerattu tomaatti. Kuumenna kiehuvaksi.
Mausta tomaattikastike paprikajauheella, kanelilla, sokerilla, suolalla, chilillä ja mustapippurilla.
Pyöritä lihapullamassasta lihapullia ja laita ne kypsymään tomaattikastikkeeseen.
Anna lihapullien kypsyä tomaattikastikkeessa kannan alla miedossa lämmössä noin 15 minuuttia.
Viimeistele espanjalaiset lihapullat hienonnetulla persilijalla.