Espanjalaista rulettia tapaksilla

height=”749″ width=”500″>

 

Kaupassa tuli vastaan iso pussillinen vihreitä chilejä. Uteliaisuuttani tuli tehtyä heräteostos hevi osastolta. Kotona googletin heti chilipussista löytyneen sanan padron. Googletuksen tuloksena selvisi, että padron chili tulee Espanjasta ja niillä on oikein oma festivaali.

Padron chilejä käytetään yleensä tapaksissa. Chilit paistetaan kokonaisina oliiviöljyssä ja päälle ripotellaan sormisuolaa. Jännittävää padron tapaksien nauttimisessa tekee se, että vaikka padron chilit ovat yleensä todella mietoja noin joka kymmenes chileistä on todella tulinen. Padron chilien tulisuutta ei tietenkään pysty päättelemään mitenkään ulkonäöstä. Todellista espanjalaista rulettia siis.

Padron chili tapakset olivat todella herkullisia ja niiden nauttiminen hiukan jännittävääkin. Tosin jännitimme turhaan, sillä yhtään tulista chiliä ei tästä satsista löytynyt. Hauska ohjelmanumero tapasiltaan.

Muita tapas reseptejä blogissa:

Patatas Bravas ja Aioli

Marinoitu Manchego juusto Serrano kinkun kera

Chorizoa punaviinissä

Marinoidut Munakoisot

Marinoidut paprikat

Marinoidut Oliivit

height=”750″ width=”500″>

 

Padron -chili tapakset

Ainekset

200 g
tuoreita padron chilejä
2 rkl
oliiviöljyä
0
sormisuolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Huuhtele padron chilit ja kuivaa hyvin. Kuumenna noin 2 rkl oliiviöljyä pannulla. Lisää kokonaiset chilit pannulle. Paista chilejä kunnes pinta saa kunnolla väriä. Käännä chilit ympäri ja paista vielä toiselta puolelta. Nosta chilit tarjoiluastiaan ja ripottele päälle reilusti sormisuolaa. Anna chilien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (1)
  1. Pardon chilit kuuluvat suosikkeihini. Ollaan tuotu niitä matkoilta, mutta nyt saa jo täältäkin.
    Nyt on tarkoitus kasvattaa kasvihuoneessa itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *