Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Syntinen Snickerskakku

Snickerskakun idea sai alkunsa lääkärinvastaanotolla odotellessani vuoroa. Avotakan (1/2011) Suklaa-kinuskipiiras -ohje tuli kirjoitettua käsilaukun pohjalla olleeseen paperinpalaan. Muokkasin ohjeen määriä ja lisäsin suolapähkinöitä kinuskin joukkoon. Näin siis syntyi syntinen Snickerskakku.

Kakku päätyi koristamaan kuopuksun 2v. synttäreiden juhlapöytää. Kakku oli uskomattoman hyvää, mutta kalorien määrää en uskalla edes ajatella… Onneksi oli paljon vieraita niin eivät kaikki kakun kalorit löydy omalta vyötäröltä :D. Suolainen kinuski taitaa olla uusi suosikkimakuni.

Snickerskakku

Ainekset

Pohja
300 g
digestivekeksejä (täysjyvä)
100 g
voita
2 rkl
kaakaojauhetta
Kinuskitäyte
3 dl
ruokosokeria
1 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
175 g
voita
1 dl
suolapähkinöitä
Suklaatäyte
250 g
tummaa suklaata
100 g
voita
Muut ainesosat

Tee näin:

Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murenna digestivekeksit ja sekoita joukkoon kaakao. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurujen joukkoon. Painele keksiseos vuokaan, myös reunoille. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä kinuskitäytteen valmistuksen ajan.

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja nosta liedelle keskilämmölle. Sekoittele välillä, kun sokeri on liuennut lisää lieden lämpöä. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seos alkaa ruskistua ja on muuttunut siirappimaiseksi. Poista kattila liedeltä ja lisää kerma sekä voi. Siirrä takaisin liedelle ja kiehauta. Keitä sekoitellen 5min. Rouhi suolapähkinät veitsellä ja sekoita kinuskin joukkoon. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada sitten kakkupojan päälle. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä tunnin verran.

Rouhi suklaa veitsellä ja kuutioi voi. Sulata suklaa ja voi varovaisesti kattilassa, välillä sekoittaen. Kaada kinuskikerroksen päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä muutama tunti ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

  1. Minna_A

    Suklaa kyllä kovettuu jonkin verran enemmän jos on viileässä vuorokauden yli. Liian kovan suklaakuoren voi ehkäistä tekemällä kakun muuten valmiiksi edellisenä päivänä, mutta lisää suklaakuoren vasta samana päivänä kuin kakku on tarkoitus nauttia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *