Sitruunapastaa ja paahdettua parsaa
Törmäsin Voguen sitruunapasta videoon somevirrassa ja ajatus sitruunapastasta ei vaan jättänyt minua rauhaan. Sitruunapasta on nopea ja helppo valmistaa. Sitruunapastan ainekset löytyvät ainakin meiltä miltei aina kaapeista, joten sitruunapasta on myös hyvä hätävararuoka. Kaapeista löytyi tällä kertaa myös nippu parsaa, joten päätin paahtaa parsaa uunissa sitruunaviipaleiden kanssa sitruunapastan kanssa tarjottavaksi. Raikas sitruunapasta sopi erinomaisesti nautittavaksi nyt keväällä sesongissa olevien parsojen kanssa. Lapset ihastuivat myös sitruunapastaan ja tätä nopeasti valmistuvaa herkullista pastaa meillä tehdään taatusti pian uudestaan.
Blogin kaikki herkulliset pastareseptit löydät tästä linkistä.
Blogin kaikki herkulliset parsareseptit löydät tästä linkistä.
Sitruunapastaa ja paahdettua parsaa
Ainekset (5 annosta)
- Sitruunapasta
- 500 g
- spagettia
- 1 kpl
- sitruuna (luomu)
- 5 kpl
- valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 rkl
- hyvää oliviiviöljyä
- 150 g
- ranskankermaa
- 2 dl
- parmesaania raastettuna
- ½ tl
- suolaa myllystä
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- Uunissa paahdettua parsaa
- 500 g
- vihreää parsaa
- 1 rkl
- oliiviöljyä
- ½ tl
- suolaa myllystä
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- ½ kpl
- sitruuna viipaloituna (luomu)
Tee näin:
Valmistele ensin paahdettu parsa.
Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta.
Laita parsat uunivuokaan. Leikkaa sitruunan puolikas viipaleiksi ja lisää parsojen päälle.
Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Paahda parsoja uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.
Laita pastavesi kiehumaan.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Raasta parmesaan ja sitruunan kuori. Sekoita raasteet hyvin keskenään.
Keitä spagetti al denteksi.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota hienottea valkosipulia hetki.
Lisää spagetti ja kauhallinen spagetin keittovettä pannulle.
Lisää pannulle ranskankerma, sitruunankuoriraaste, sitruunanmehu ja parmesan. Mausta suolalla sekä mustapippurilla ja sekoita hyvin.
Tarjoile sitruunapasta paahdettujen parsojen kera.
Tuollaista runkoa pohdin minäkin aikoinaan, mutta en saanut sellaista käsiini käytettynä… ja uuttahan en halunnut ostaa. Tuosta etuseinärakenteesta taidan ottaa mallia seuraavan kausariversioomme.