Sienistroganoff

Viime viikonloppuna valmistin mökillä kesäkeittiössä stroganoffia. Lihaton lokakuu on parhaillaan meneillään, joten stroganoff valmistui sienistä lihan sijaan. Valitsin sienistroganoffin valmistukseen isoja portobelloja. Sienistroganoffin voi valmistaa myös herkkusienistä.

Porttobelloista valmistettu sienistroganoff oli todella hyvää. Sienistroganoffin kera oli tarjolla venäläisiä suolakurkkuja ja mökin kasvimaalta nostettuja viimeisiä siiklejä. Ateria oli todella herkullinen ja sienistroganoffia tulee taatusti valmistettua toistekkin.

Sienistroganoff

Ainekset

250 g
portobelloa (yksi rasia)
1 kpl
iso sipuli kuutioituna
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
voita paistamiseen
3 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
kuumaa kasvislientä
140 g
tomaatti pyreetä
½ tl
suolaa myllystä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1/5 tl
cayennenpippuria
120 g
smetanaa
3/4 dl
tuoretta persilijaa hienonnettuna
Tarjoiluun
Muut ainesosat

Tee näin:

Viipaloi portobello sienet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Kuumenna pannulla voi. Lisää viipaloidut sienet ja paista noin 5 minuutin ajan.

Lisää kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli pannulle. Kuullota muutaman minuutin ajan.

Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.

Lisää kuuma kasvisliemi ja kuumenna sienistroganoff kiehuvaksi.

Lisää tomaattipyree ja anna hautua miedolla lämmöllä 15  minuuttia.

Lisää smetana, hienonnettu persilija ja mausteet. Kuumenna sienistroganoff vielä kiehuvaksi.

Tarjoile sienistroganoff venäläisten suolakurkkujen ja perunamuussin tai keittettyjen perunoiden kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *