Sienistroganoff
Viime viikonloppuna valmistin mökillä kesäkeittiössä stroganoffia. Lihaton lokakuu on parhaillaan meneillään, joten stroganoff valmistui sienistä lihan sijaan. Valitsin sienistroganoffin valmistukseen isoja portobelloja. Sienistroganoffin voi valmistaa myös herkkusienistä.
Porttobelloista valmistettu sienistroganoff oli todella hyvää. Sienistroganoffin kera oli tarjolla venäläisiä suolakurkkuja ja mökin kasvimaalta nostettuja viimeisiä siiklejä. Ateria oli todella herkullinen ja sienistroganoffia tulee taatusti valmistettua toistekkin.
Sienistroganoff
Ainekset
- 250 g
- portobelloa (yksi rasia)
- 1 kpl
- iso sipuli kuutioituna
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2 rkl
- voita paistamiseen
- 3 rkl
- vehnäjauhoja
- 4 dl
- kuumaa kasvislientä
- 140 g
- tomaatti pyreetä
- ½ tl
- suolaa myllystä
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1/5 tl
- cayennenpippuria
- 120 g
- smetanaa
- 3/4 dl
- tuoretta persilijaa hienonnettuna
- Tarjoiluun
- Muut ainesosat
Tee näin:
Viipaloi portobello sienet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Kuumenna pannulla voi. Lisää viipaloidut sienet ja paista noin 5 minuutin ajan.
Lisää kuutioitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli pannulle. Kuullota muutaman minuutin ajan.
Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
Lisää kuuma kasvisliemi ja kuumenna sienistroganoff kiehuvaksi.
Lisää tomaattipyree ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
Lisää smetana, hienonnettu persilija ja mausteet. Kuumenna sienistroganoff vielä kiehuvaksi.
Tarjoile sienistroganoff venäläisten suolakurkkujen ja perunamuussin tai keittettyjen perunoiden kera.