Savustettu Feta

Viime viikonloppuna mökillä tuli kokeiltua fetajuuston savustusta. Hiukan jännitti onko savustuspussin pohjalla pelkkää juustomössöä. Savustuspussia avatessa yllätyimme iloisesti, sillä feta palat olivat säilyttäneet muotonsa ja saaneet selvästi savua pintaansa. Savun maku tarttuu herkästi maitotuotteisiin ja jo lyhytkin savustus tuo rutkasti makua fetajuustoon.

Savustettujen fetajuustojen pinnalle pusersin grillatun sitruunan mehua. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitruunan grillausta, sillä grillaus tuo selvästi makeutta sitruunaan. Savustettujen fetajuustojen pinnalle ripottelin vielä hyvää oliiviöljyä ja tuoretta oreganoa mökin yrttimaasta. Savustettu feta oli todella herkullista ja maistui ihanalta tzatziki-coleslawn kanssa.

 

Savustettu Feta

Ainekset

400 g
fetaajuustoa (2 kpl fetaa)
½ kpl
sitruuna
0
neitsyt oliiviöljyä
1 kpl
Savustuspussi esim. Hickory
0
tuoretta oreganoa
Muut ainesosat

Tee näin:

Avaa feta pakkaukset ja nosta fetajuustot talouspaperin päälle valumaan. Käännä feta juustot kerran ympäri valutuksen aikana ja vaihda tarvittaessa talouspaperit.

Ripottele fetajuustojen pinnalle öljyä. Avaa savustuspussi ja laita fetajuustot aivan pussin perälle. Sulje savustuspussi pakkauksen ohjeen mukaan.

Fetajuustot tulee savustaa epäsuoralla lämmöllä. Kasaa hiileet grillin toiseen reunaan ja laita pussi grilliin siten, että fetat eivät ole hiilien päällä vaan pussin toinen pää. Voit käyttää myös kaasugrilliä ja käyttää vain yhtä poltinta. Laitta savustuspussi kaasu grilliin siten etteivät fetajuustot ole polttimen päällä vaan savustuspussin toinen pää. Savusta fetajuustoja noin 20 minuuttia. Grillaa myös sitruunan puolikas leikkauspinta alaspäin.

Nosta savustuspussi pois grillistä ja anna fetajuustojen vetäytyä pussissa noin 15 min ennen pussin avaamista. Nosta fetajuustot varovaisesti lastalla tarjoilulautaselle. Purista päälle grillatun sitruunan mehu ja ripottele pinnalle oliiviöljyä. Viimeistele annos tuoreella oreganolla. Tarjoile grillatun leivän ja Tsatsiki-coleslaw:n kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *