Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ruusukaali-Pekonipiirakka

Viikko sitten meillä valmistauduttiin ensimmäisiin juhliin uudessa kodissa. Esikoisen synttärit olivat jääneet juhlimatta kesällä, koska hän halusi viettää ne uudessa kodissa. Rakennustyömaalle emme viitsineet vieraita silloin kutsua, joten juhlat vietettiin nyt kun olimme päässeet muuttamaan. Lapset olivat syyslomaa viettämässä mummilassa, joten päätimme yllättää koululaisen ja järjestimme yllätyssynttärit sunnuntaiksi.

Yllätys oli täydellinen ja juhlat erittäin mukavat. Muuttohärdellin keskellä oli ruusukaalit jääneet viikolla käyttämättä, joten päätin kokeilla ruusukaaleja piirakassa. Vieraita tuli sen verran monta, että päätin samantien tehdä pellillisen piirakkaa. Hyvä, että tein koska tämä herkullinen piiras katosi juhlien aikan viimeistä murusta myöden. Harmi sinänsi, olisi ollut mukava herkutella piiraalla seuraavanakin päivänä.

Ruusukaali-pekonipiirakka

Ainekset

Pohja
300 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
täysjyväspelttijauhoja
½ tl
suolaa
2 rkl
kylmää vettä
Täyte
300 g
pekonia
2 kpl
sipulia
400 g
ruusukaalia
6 kpl
kananmunaa
6 dl
ruokakermaa
200 g
gruyere juustoa
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuutioi voi ja laita kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja muotoile taikina palloksi. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä niin, että sopii reunalliseen peltiin. Pohjan tulisi ulottautua myös pellin reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa kymmenen minuuttia.

Poista ruusukaaleista huonot uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit ja poista kanta kokonaan niin, että ruusukaalien kaikki lehdet irtoavat. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Lisää pannuun sipuli ja ruusukaalin lehdet, paista nelisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte tasaisesti piirakka pohjalle.

Riko muna kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon ruokakerma ja sekoita hyvin. Raasta gruyere juusto ja sekoita joukkoon. Kaada seos piirakan päälle tasaisesti. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua

Kommentit (2)

  1. sari kalliomäki

    Ruusukaali ja pekoni on ihana yhdistelmä, tein juuri sellaista salaattia, mutta piirakkaan en ole älynnyt laittaa, pitääpä kokeilla.

  2. Minna_A

    Sari, kannattaa ehdottomasti kokeilla oli nimittäin herkullista. Tämän piirakan ohjetta kyseltiin juhlissakin ja sen takia piti ensimmäisenä postata juhlien herkuista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *