Rapeat vohvelit suolaisilla täytteillä

Rapeat vohvelit suolaisilla täytteillä ovat kesäruokaa parhaimmillaan ja kesäisen aterian kruunaa lasillinen hyvää roseeviiniä. Vohveleita tai lettuja suolaisilla täytteillä on ihan pakko tehdä ainakin kerran kesässä. Tällä reseptillä vohveleista tulee ihanan ohuita ja todella rapeita. Kaurajauhot antavat kivasti makua ja rakennetta vohveleihin.

Vohvelien täytteiksi on kiva kattaa pöytään paljon eri vaihtoehtoja, niin jokainen saa varmasti vohvelin mieluisilla täytteillä. Tällä kertaa pöydästä löytyi ilmakuivattua kinkkua, pikkelöityä punasipulia, vuohenjuustotahnaa, kapriksia, rucolaa, avokadoa, pekonia, fetaa, jalopenoja, ranskankermaa ja nektariinia.

Pidin eniten vohvelista, jonka täytteenä oli vuohenjuustotahnaa, ilmakuivattua kinkkua, pikkelöityä punasipulia, kapriksia ja rucolaa. Miehen suosikkivohvelissa oli avokadoa, pekonia, fetaa, punasipulia, jalopenoja ja ranskankermaa. Nektariini, vuohenjuustotahna, pekoni, rucola ja pikkelöity punasipuli yhdistelmä maistui myös mainiolta etenkin lapsista.

Rapeisiin vohveleihin suolaisilla täytteillä ihastui koko perhe ja toivottavasti saisimme pian nauttia taas hellepäivistä, jolloin vohvelirauta pääsisi käyttöön kesäkeittiössä. Blogista löytyy linkistä myös muita herkullisia kesäruoka reseptejä.

Rapeat vohvelit

Ainekset (15 annosta)

3 dl
kuohukermaa
3 dl
vissyä
3 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
½ dl
sulatettua voita
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.

Vatkaa kananmunat sekaisin ja lisää vaahdotetun kerman joukkoon.

Lisää vohvelitaikinaan vissy ja kuivat ainekset samalla sekoittaen.

Anna vohvelitaikinan levätä 30 minuuttia.

Paista rapeita vohveleita vohveliraudalla. Nauti vohvelit heti.

Vuohenjuustotahna

Ainekset (6 annosta)

200 g
vuohentuorejuustoa
200 g
ranskankermaa
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Sekoita kaikki vuohenjuustotahnan ainekset hyvin keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 min ennen tarjoilua.

Pikkelöity punasipuli

Ainekset (8 annosta)

4 kpl
punasipulia
Liemi
1½ dl
vettä
½ dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Kuori ja puolita punasipulit. Viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleksi.

Laita punasipulit kannelliseen astiaan.

Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja sekoita, että sokeri sulaa liemeen.

Anna liemen jäähtyä ja kaada sitten punasipulien päälle.

Anna pikkelöityjen punasipulien maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Rapeiden vohvelien täytteet

Ainekset (6 annosta)

1 kpl
villirukolaa (ruukku)
1 pkt
savustettua ilmakuivattua kinkkua
1 prk
kapriksia
6 kpl
nektariinia viipaloituna
3 kpl
avokadoa viipaloituna
1 kpl
limen mehu puristettuna
1 pkt
pekonia
150 g
fetaa murustettuna
1 prk
säilöttyjä jalopenoja
1 prk
ranskankermaa
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Paista pekoni ja nosta talouspaperin päälle valumaan.

Ripottele limenmehu avokado viipaleiden päälle.

Laita vohvelien täytteet pöytään tarjolle ja nauti rapeista vohveleista haluamillasi täytteillä!

ruoka avokado sunnuntai-on-herkkuhetki letut-ja-pannukakut
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *