Rapeat vohvelit suolaisilla täytteillä
Rapeat vohvelit suolaisilla täytteillä ovat kesäruokaa parhaimmillaan ja kesäisen aterian kruunaa lasillinen hyvää roseeviiniä. Vohveleita tai lettuja suolaisilla täytteillä on ihan pakko tehdä ainakin kerran kesässä. Tällä reseptillä vohveleista tulee ihanan ohuita ja todella rapeita. Kaurajauhot antavat kivasti makua ja rakennetta vohveleihin.
Vohvelien täytteiksi on kiva kattaa pöytään paljon eri vaihtoehtoja, niin jokainen saa varmasti vohvelin mieluisilla täytteillä. Tällä kertaa pöydästä löytyi ilmakuivattua kinkkua, pikkelöityä punasipulia, vuohenjuustotahnaa, kapriksia, rucolaa, avokadoa, pekonia, fetaa, jalopenoja, ranskankermaa ja nektariinia.
Pidin eniten vohvelista, jonka täytteenä oli vuohenjuustotahnaa, ilmakuivattua kinkkua, pikkelöityä punasipulia, kapriksia ja rucolaa. Miehen suosikkivohvelissa oli avokadoa, pekonia, fetaa, punasipulia, jalopenoja ja ranskankermaa. Nektariini, vuohenjuustotahna, pekoni, rucola ja pikkelöity punasipuli yhdistelmä maistui myös mainiolta etenkin lapsista.
Rapeisiin vohveleihin suolaisilla täytteillä ihastui koko perhe ja toivottavasti saisimme pian nauttia taas hellepäivistä, jolloin vohvelirauta pääsisi käyttöön kesäkeittiössä. Blogista löytyy linkistä myös muita herkullisia kesäruoka reseptejä.
Rapeat vohvelit
Ainekset (15 annosta)
- 3 dl
- kuohukermaa
- 3 dl
- vissyä
- 3 kpl
- kananmunaa
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- kaurajauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- suolaa
- ½ dl
- sulatettua voita
Tee näin:
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
Vatkaa kananmunat sekaisin ja lisää vaahdotetun kerman joukkoon.
Lisää vohvelitaikinaan vissy ja kuivat ainekset samalla sekoittaen.
Anna vohvelitaikinan levätä 30 minuuttia.
Paista rapeita vohveleita vohveliraudalla. Nauti vohvelit heti.
Vuohenjuustotahna
Ainekset (6 annosta)
- 200 g
- vuohentuorejuustoa
- 200 g
- ranskankermaa
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1 dl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Sekoita kaikki vuohenjuustotahnan ainekset hyvin keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 min ennen tarjoilua.
Pikkelöity punasipuli
Ainekset (8 annosta)
- 4 kpl
- punasipulia
- Liemi
- 1½ dl
- vettä
- ½ dl
- väkiviinaetikkaa
- ½ dl
- valkoviinietikkaa
- ½ dl
- sokeria
- 1 tl
- suolaa
Tee näin:
Kuori ja puolita punasipulit. Viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleksi.
Laita punasipulit kannelliseen astiaan.
Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja sekoita, että sokeri sulaa liemeen.
Anna liemen jäähtyä ja kaada sitten punasipulien päälle.
Anna pikkelöityjen punasipulien maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Rapeiden vohvelien täytteet
Ainekset (6 annosta)
- 1 kpl
- villirukolaa (ruukku)
- 1 pkt
- savustettua ilmakuivattua kinkkua
- 1 prk
- kapriksia
- 6 kpl
- nektariinia viipaloituna
- 3 kpl
- avokadoa viipaloituna
- 1 kpl
- limen mehu puristettuna
- 1 pkt
- pekonia
- 150 g
- fetaa murustettuna
- 1 prk
- säilöttyjä jalopenoja
- 1 prk
- ranskankermaa
Tee näin:
Paista pekoni ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
Ripottele limenmehu avokado viipaleiden päälle.
Laita vohvelien täytteet pöytään tarjolle ja nauti rapeista vohveleista haluamillasi täytteillä!