Raksalla raatajan salaatti

Lapset olivat hoidossa eräänä viikonloppuna ja teimme miehen kanssa pitkää päivää raksalla. Aamulla syötiin runsas aamiainen, jonka voimalla jaksoi iltäpäivään asti. Iltapäivällä nautittiin eväsleivät työnteon lomassa. Illaksi olin suunnitellut grillatun salaatin, joka maistuisi taatusti myös rakkaalle siipalleni.

Olin ennakoinut sen verran, että caesar -kastikkeen valmistin jo aamulla mukaan. Pitkän raksapäivän päätteeksi tarvitsi siis vain grillata pihvit ja salaatit. Juuri muuta ei olisi jaksanutkaan. Nälkä oli tässä vaiheessa jo miltei sietämätön, mutta onneksi sain kuvan otettua. Annoksesta tuli nimittäin todella herkullinen ja olisi ollut sääli jättää tämä postaamatta.

Annoksen caesar -kastike on tehty ilman anjovista allergioiden takia. Aidon version saat lisäämällä 1 anjovisfileen kastikkeeseen valmistuksen alkuvaiheessa. Grillattu sydänsalaatti oli itselleni uusi tuttavuus ja ihastuin siihen sen verran paljon, että toinen resepti odottaa jo julkaisua.

Ribeye pihvit ja grillattua sydänsalaattia

Ainekset

2 kpl
Ribeye pihvi (yhteensä n.380g)
2 kpl
sydänsalaatti
Caesar -kastike
1 kpl
keltuainen
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
dijoninsinappia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
oliiviöljyä
0
mustapippuria
0
suolaa
½ dl
raastettua parmesaania
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista caesar -kastike. Laita kulhoon keltuainen, sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja dijonsinappi. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Lisää oliiviöljy joukkoon vähitellen samalla kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää raastettu parmesan joukkoon. Anna kastikkeen makujen tasaantua jääkaapissa 15 minuutin ajan.

Ota pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Ripottele pihvien pintaan rypsiöljyä ja grillaa grillissä haluttuun kypsyysasteeseen. Medium pihvit saat, kun käännät pihvit kun pintaan alkaa muodostua punaista lihasnestettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna pihvien levätä vähintään 15 minuuttia. Viipaloi pihvit.

Puolita sydänsalaatit ja poista huonot uloimmat lehdet. Huuhtele juoksevan veden alla ja kuivaa hyvin. Ripottele pintaan rypsiöljyä ja grillaa grillissä molemmilta puolilta kunnes pinta saa hiukan väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Annoksiin voit halutessasi lisätä parmesanlastuja.

Kommentit (1)
  1. Nam, meillä myös tehdään kastike ilman anjovista juurikin allergioiden takia ja ihan hyvää tulee silti :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *