Puolukkaposset

Viime syksynä puolukkasato oli runsas ja sen seurauksena pakkasessa on reilusti puolukkaa. Viimeksi käytin puolukoita kaalisalaattiin. Viikonlopun kunniaksi ajattelin tehdä kerrankin jälkiruokaa. Posset on ehdottomasta yksi lempijälkiruokani ja päähäni pälkähti kokeilla onko puolukka tarpeeksi hapanta hyydyttämään kerman vanukkaaksi.

Puolukkapossetista tuli herkän vaaleanpunaista ja kerma hyytyi todella hyvin vanukkaaksi. Puolukka ja kinuski sopivat erinomaisesti yhteen, joten päätin tarjota puolukkapossetit kinuskikastikkeen ja puolukoiden kera. Lapset leipoivat kauralastuja linkistä löytyvällä ohjeella ja lisäsimme myös niitä jälkiruokaan.

Puolukkaposset oli todella herkullista ja nyt täytyy miettiä minkälaisen version possetista kehittäisi seuraavaksi. Blogista löydät reseptit sitruuna-lakritsipossettiin ja tyrnipossettiin.

Puolukkaposset

Ainekset (8 annosta)

500 g
pakaste puolukoita
6 dl
kuohukermaa
1½ dl
sokeria
½ kpl
vaniljatanko
Tarjoiluun
8 kpl
kauralastuja
1 dl
pakaste puolukoita
1 dl
kinuskikastiketta
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Sulata pakaste puolukat. Soseuta puolukat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Paseeraa puolukkasose tiiviin metallisiivilän läpi niin, että kuoret jäävät siivilään. Puolukkasosetta tulee noin 2½ dl.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kuohukerma, sokeri ja vaniljatangosta siemenet.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuutin ajan.

Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon puolukkasose.

Jaa puolukkaposset 8 jälkiruokakulhoon. Peitä kulhot kelmulla ja nosta puolukkapossetit jääkaappiin jähmettymään yön yli.

Tarjoa puolukkapossetit puolukoiden, kinuskikastikkeen ja kauralastujen kera.

ruoka jalkiruoat joulun-jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *