Punajuuri-vuohenjuustokeitto

height=”692″ width=”501″>

Punajuurta tulee syksyllä ja talvella käytettyä keittiössä todella paljon. Tällä kertaa taioin lounaaksi keiton jääkaapista löytyneistä punajuurista ja vuohenjuustota. Lauantai aamupäivä kului pihalla haravoiden ja lounaaksi oli saatava jotain höyryävän kuumaa lämmittämään kohmeisia sormia ja varpaita. Mitä kaapista löytyy -periaatteella valmistetusta punajuuri-vuohenjuustokeitosta tuli niin herkullista, että päätin jakaa reseptin myös teille. Ensimmäinen idea oli maustaa punajuuri-vuohenjuustokeitto balsamicolla ja hunajalla. Suunnitelmat muuttuivat, kun balsamico pullo olikin tyhjää täynnä. Äitini käyttää paljon valmista tummaa balsamicokastiketta ja kastiketta on pullollinen päätynyt myös meidään keittiöömme, sillä päätin korvata puuttuvan balsamicon. Punajuurikeiton maustaminen tummalla balsamicokastikkeella oli näin jälkikäteen ajatellen mahtava idea, keitto oli omasta mielestäni herkullista.

Vähän aikaa sitten ostimme vihdoin ja viimein kunnollisen blenderin. Sen jälkeen olen pahasti hurahtanut sosekeittoihin. Blenderissä sosekeitoista tulee samettisen pehmeitä verrattuna sauvasekoittimella soseutettuihin keittoihin. Perhe on vielä ollut tyytyväinen sosekeittoihin, mutta ehkä pitäisi välillä tehdä lounaaksi muutakin.

Punajuuri kuuluu ehdottomasti suosikki juureksiin ja blogista löytyykin punajuurta sisältäviä ohjeita vaikka kuinka paljon:

Kasvisborssikeitto

Savustetut punajuuret ja chevrekastike

Hunajaiset uunijuurekset

Mehevät kasvispihvit

Vuohenjuustopiirakka ja marinoidut punajuuret

Punajuuri-vuohenjuustopaistos

Paahdetut ja marinoidut punajuuret vuohenjuustolla

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Ainekset

1 kg
punajuuria
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi
1 rkl
öljyä kuullottamiseen
8 dl
kasvislientä
0
5 oksaa tuoretta timjamia
2 rkl
tummaa balsamicokastiketta
150 g
pehmeää vuohenmaitojuustoa
1 dl
ruokakermaa
0
suolaa ja mustapippuria
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuori ja kuutioi punajuuret. Kuumenna kattilassa öljy. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuutioidut punajuuret sekä tuore timjami ja anna kiehua keskilämmöllä kunnes punajuuret ovat kypsiä.

Poista timjamin oksat punajuurikeitosta. Laita punajuurikeitto blenderiin. Poista vuohenjuustosta valkoinen kuori ja kuutioi, lisää blenderiin. Mittaa balsamicokastike blenderiin ja lisää myös suola ja pippuri. Soseuta punajuurikeitto tasaiseksi blenderissä, lisää kerma keitoon vähitellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai balsamicokastiketta.

Punajuurikeiton kera voi tarjota esimerkiksi vuohenjuustoa, krutonkeja tai balsamicokastiketta. Lounaaksi tarjottuna keitto riittää 4 hengelle, alkuruokana tarjottuna punajuuri-vuohenjuustokeitto riittää 6-8 hengelle.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *