Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Punajuuri-kaalilaatikko

Vielä lisää ihania punajuurireseptejä blogiin. Tällä kertaa vuorossa punajuuri-kaalilaatikko. Punajuuri-kaalilaatikkoa osui ensin silmiini 52 weeks of deliciousness blogissa ja hetken päästä myös Hannan soppa blogissa.

Punajuuren sekä kaalilaatikon ystävänä punajuuri-kaalilaatikko resepti kuulosti siltä, että sitä on ehdottomasti kokeiltava. Tein reseptistä oman versioni ja lisäsin lennosta joukkoon mm. hedelmäkorista silmiini osuneet omenat.

Punajuuri-kaalilaatikosta tuli todella herkullista ja rapea fetamuru punajuuri-kaalilaatikon pinnalla oli piste i:n päälle. Punajuuri-kaalilaatikkoa tulee ehdottomasti tehtyä toistekkin.

Punajuuri-kaalilaatikko

Ainekset

700 g
punajuuria
1 kg
keräkaalia
3 kpl
suomalaisia omenia
2 kpl
sipuli kuutioituna
4 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
2 dl
gluteeniton kaurarouhe (myllärin)
400 g
ranskankermaa
4 dl
kasvislientä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
hunajaa
300 g
fetaa murennettuna
1 rkl
voita vuoan voiteluun
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu kaali, kuullota hetki.

Voitele uunivuoka voilla. Kaada vuokaan sipulit, kaali, punajuuret, omenat, kaurarouhe ja yrtit. Sekoita hyvin keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Sekoita joukkoon ranskankerma. Liuota hunaja kuumaan kasvisliemeen ja lisää uunivuokaan.

Paista punajuuri-kaalilaatikko tunti 200 asteessa tai 180 asteessa kiertoilmauunissa. Peitä punajuurikaalilaatikko leivinpaperilla jos pinta tummuu liikaa.

Murenna fetajuusto ja ripottele punajuuri-kaalilaatikon pinnalle. Paista punajuuri-kaalilaatikkoa vielä 20-30 min.

Anna punajuuri-kaalilaatikon jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *