Punajuuri-fetasalaatti

Punajuuri-fetasalaatti on ihan parasta kesäruokaa lämpömittarin näyttäessä hellelukemia. Helteillä ainakin minulla on ruokahalu välillä kadoksissa. Parhaiten tuntuvat maistuvan raikkaat salaatit. Uusia punajuuria olen jo muutaman kerran paahtanut uunissa, ne vaan ovat niin hyviä. Usein tulee napsittua suoraan uunivuoasta, mutta tällä kertaa paahdettuja punajuuria riitti myös salaattiin.

Herkulliseen punajuuri-fetasalaattiin tuli paahdetun punajuuren ja fetan lisäksi pikkelöityä punasipulia, tsatsikia ja paahdettuja pinjansiemeniä. Tänä kesänä olen rakastunut myös pikkelöityyn punasipuliin, jota löytyykin usein jääkaapista ja tulee lisättyä usein salaatteihin. Tsatsikia on ihan pakko valmistaa kesällä ja se sopii erinomaisesti tarjottavaksi paahdettujen punajuurien kera.

Punajuuri-fetasalaatti oli todella herkullista ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Kurkkaa blogin muut herkulliset punajuurireseptit linkistä.

Punajuuri-fetasalaatti

Ainekset (4 annosta)

1 kpl
nippu uusia punajuuria
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
200 g
fetaa
1 kpl
friseesalaatti
½ dl
pinjansiemeniä
Pikkelöity punasipuli
1 kpl
iso uusi punasipuli
2 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
Tsatsiki
½ kpl
kurkku
200 g
turkkilaista jogurttia
½ tl
valkosipulijauhetta
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
§ rkl
valkoviinietikkaa
½ tl
suolaa
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita punajuurilohkot, oliiviöljy, suola ja pippuri hyvin keskenään.

Laita punajuurilohkot uunivuokaan ja paahda 180 asteisessa uunissa 25-30minuuttia kunnes punajuurilohkot ovat kypsiä.

Pikkelöi seuraavaksi punasipuli.

Sekoita pikkelöintiliemen aineksia kunnes sokeri on liuennut.

Viipaloi punasipuli ja varret ohuiksi viipaleiksi ja sekoita liemeen.

Anna punasipuleiden maustua liemessä vähintään 15min ennen tarjoilua.

Valmista seuraavaksi tsatsiki.

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita kurkkuraaste siivilään ja puserra ylimääräinen vesi pois.

Asettele friseesalaatti tarjoiluvadille. Lisää salaattiin paahdetut punajuurilohkot.

Murustele fetajuusto salaattiin. Lisää salaattiin pikkelöidyt sipulit.

Paahda pinajansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hiukan väriä.

Lisää pinajansiemenet punajuuri-fetasalaattiin.

Tarjoile punajuuri-fetasalaatti tsatsikin kanssa.

Sekoita kurkkuraaste, turkkilainenjogurtti, hienonnettu tilli, valkosipulijauhe, suola ja valkoviinietikka keskenään.

Anna tsatsikin maustua jääkaapissa vähintään 15min ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *