Punajuuri-bulgursalaatti

Syksy on ehdottomasti yksi lempi vuodenajoistani. Pakkasimme eräänä viikonloppuna tyttärieni kanssa lounassalaatit reppuun ja lähdimme retkelle Vierumäen luontopolulle. Lämpimänä syyspäivänä ei välttämättä vielä tarvitse lämmintä ruokaa evääksi. Ruokaisa lounassalaatti sopii hyvin evääksi ja säilyy erinomaisesti lasisissa säilytysrasioissa retken ajan. Punajuuret voi hyvin keittää valmiiksi jo edellisenä päivänä, joilloin salaatti valmistuu h-hetkellä todella nopeasti.

Punajuuri-bulgursalaatti valmistui vaivattomasti aamulla ja jokainen sai annostella omaan rasiaansa haluamansa määrän salaattia. Punajuuri-bulgursalaatti oli ihanan värikäs ja raikas eväslounas metsäretkelle. Keräsalaatti sopi todella hyvin bulgursalaattiin ja toi ihanasti vihreää väriä salaattiin. Retkieväs maistui erinomaisesti myös tyttärille ja paahdetut halloumikuutiot olivat kuulemma piste i:n päälle salaatissa.

Ilmojen viiletessä hankimme juuri ruokatermokset, joten koko perheen eväsretket jatkuvat pian lämpimillä ruoilla!

Punajuuri-bulgursalaatti

Ainekset (4 annosta)

3 kpl
keskikokoista punajuurta
3 dl
bulguria
½ dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
½ dl
tuoretta minttua hienonnettuna
1 kpl
sitrunaan mehu puristettuna
½ kpl
keskikokoinen punasipuli viipaloituna
½ dl
neitsyt oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 kpl
halloumi kuutioituna
1 rkl
oliiviöljyä paistamiseen
1 kpl
keräsalaatti
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä hetki.

Punajuuret voi tarvittaessa keittää valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi.

Sekoita raastetut punajuuret, hienonnetut yrtit ja neitsytoliiviöljy bulgurin joukkoon.

Asettele keräsalaatinlehdet tarjoilukulhon pohjalle. Lisää punajuuri-bulgur tarjoilukulhoon.

Viipaloi punasipuli ja sekoita sitruunamehun sekä suolan kanssa. Anna maustua 15min.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista halloumikuutiot kullanruskeiksi.

Lisää viipaloidut punasipulit sekä sitruunanmehu punajuuri-bulgursalaatin joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää paistetut halloumikuutiot salaatin pinnalle.

 

ruoka salaatit juurekset kasvisruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *