Punaherukkajuustokakku blondie -pohjalla

height=”1124″ width=”750″>

Viime viikolla tuli postattua esikoisen syntymäpäivien suolaiset tarjottavat: vuohenjuustopiirakka marinoiduilla punajuurilla ja kesäkurpitsa-fetapiirakka. Tällä viikolla luvassa siis synttäreille leivotut makeat herkut. Aloitetaan omasta suosikistani raikkaasta Punaherukkajuustokakusta.

Alunperin tarkoituksena oli tehdä mustaherukkajuustokakku brownie -pohjalla, mutta tuoreita mustaherukoita ei enää löytynyt. Muutin siis suunnitelmia ja mustaherukat vaihtuivat punaherukoiksi. Juustokakut tulee yleensä tehtyä keksipohjalla, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta. Jos tuoreita mustaherukoita olisi sattunut olemaan olisin kokeillut brownie -pohjaa, mutta punaherukkatäytteen kera se ei mielestäni olisi sopinut.

Onneksi muistin blogiarkistostakin löytyvät blondiet. Brownie -pohja vaihtui siis blondie -pohjaan. Itse pidän raikkaista kakuista, joten en lisännyt makean valkosuklaan lisäksi kakun täytteeseen sokeria. Kannattaa kuitenkin maistaa täytettä ja lisätä tarvittaessa tomusokeria. Punaherukkajuustokakkuun sopisi hyvin myös mehukiille.

Punaherukkajuustokakku koristeltiin yksinkertaisesti tuoreilla punaherukkatertuilla. Kakku oli erityisesti aikuisten mieleen ja keräsi paljon kehuja. Itse olin myös tyytyväinen lopputulokseen.

height=”1148″ width=”765″>

 

Punaherukkajuustokakku blondie -pohjalla

Ainekset

Blondie -pohja
100 g
valkosuklaata
100 g
voita
1 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
tuoreita punaherukoita
Punaherukkasose
500 g
tuoreita punaherukoita
½ dl
vettä
1 dl
sokeria
Täyte
3 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponejuustoa
100 g
valkosuklaata
5 dl
punaherukkasosetta
6 kpl
liivatelehteä
0
tilkka vettä
½ dl
tarvittaessa tomusokeria
Koristeluun
0
tuoreita punaherukoita
Muut tarvikkeet
0
leivinpaperi
0
reunakalvo
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Sulata valkosuklaa ja voi kattilassa. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada valkosuklaa-voiseos päälle. Sekoita kunnes sokeri on sekoittunut joukkoon. Anna seoksen hiukan jäähtyä. Lisää munat yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita hyvin. Siivilöi jauhot vähitellen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi punaherukat ja sekoita varovaisesti joukkoon. Vuoraa 24 cm halkaisijaltaan oleva irtoreunavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Irroita pohja vuoasta ja anna jäähtyä.

Valmista punaherukkasose. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Halutessasi voit siivilöidä soseesta siemenet pois, itse jätin tämän tekemättä.

Valmista seuraavaksi täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone vähitellen joukkoon samalla vatkaten. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja punaherukkasose täytteeseen. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria antamaan makeutta. Liota liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna tilkka vettä ja lisää liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.

Päällystä 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaterilla. Lisää reunakalvo irtopohjavuoan reunoille. Laita blondie pohja vuokaan. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Irroita kakku irtopohjavuoasta ja poista reunakalvo sekä leivinpaperi. Koristele kakku tuoreilla punaherukoilla

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *