Porkkananugetit
Porkkanapihvit ovat lasten lempiruokaa ja myös kananugetit. Päätin kokeilla valmistaa porkkananugetteja koko perheelle lounaaksi. Tykkäsin porkkananugeteista kovasti. Pankokorppujauhojen ansiosta porkkananugettien pinnasta tuli ihanan rapea. Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin sanoa etteivät porkkananugetit päässeet lasten lempiruoaksi.
Porkkananugettien dippausta varten valmistin kermaviilipohjaisen kolmen sipulin dippikastikkeen. Dippikastike oli todella onnistunut ja sitä tehdään taatusti toistekkin. Dippikastike sopii varmasti hyvin myös sipsien dippaamiseen. Helppojen kananugettien resepti löytyy linkistä.
Arkipäivinä porkkananugettien massan voi tehdä hyvin edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään ja paistaa porkkananugetit töistä kotiin tullessa.
Ainekset (6 annosta)
- 300 g
- porkkanoita
- 2 dl
- punaisialinssejä
- 3/4 dl
- korppujauhoja
- 1 kpl
- kananmuna
- 100 g
- fetajuustoa murustettuna
- 1 tl
- jauhettua jeeraa
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- ½ tl
- suolaa
- ½ tl
- mustapippuria myllystä
- 2 dl
- pankokorppujauhoja (leivitykseen)
- Kolmen sipulin dippikastike
- 200 g
- kermaviiliä
- 2 rkl
- kuivattua ruohosipulia
- ½ tl
- valkosipulijauhetta
- ½ tl
- sipulijauhetta
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl
- sitruunamehua
Tee näin:
Kuori ja paloittele porkkana. Keitä porkkanat vedessä kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella.
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita linssit, porkkanasose, feta, kananmuna, korppujauhot ja mausteet.
Anna porkkananugettimassan tekeytyä jääkaapissa vähintään 30min.
Ripottele pankokorppujauhot laakealle lautaselle.
Ota reilu ruokalusikallinen porkkananugettimassaa ja muitoile kevyesti nugetiksi.
Kieritä porkkananugetti pankokorppujauhoissa ja nosta leivinpaperilla peitetylle pellille.
Paista porkkananugetteja uunissa 200 asteessa 15min. Käännä nugetit ympäri ja paista vielä 5 min.
Valmista kolmen sipulin dippikastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Anna dipin maustua jääkaapissa vähintään 15min ennen tarjoilua.