Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Itsetehdyt Kananugetit

Helpot ja herkulliset kananugetit valmistuvat broilerinjauhelihasta. Kananugetit voi maustaa haluamallaan tavalla. Tällä kertaa maustoin kananugetit punaisella chilitahnalla ja  tuoreella korianterilla. Kun kananugetit valmistaa broilerinjauhelihasta leivitykseen tarvitaan vain korppujauhoja, sillä korppujauhot tarttuvat hyvin jauhelihamassan pintaan.

Japanilaiset panko korppujauhot takaavat ihanan rapeat kananugetit, joten panko korppujauhoja kannattaa etsiä käsiinsä. Panko korppujauhot ovat hiukan karkeampia kuin suomalaiset korppujauhot.

Kananugetit paistoin tällä kertaa uunissa, mutta ne voi hyvin myös paistaa pannulla. Kananugettien kanssa oli meillä tarjolla avokadodippiä, srirachamajoneesia, mangosalaattia ja korianterikurkkuja.

Tarjolla oli myös bataattiranskalaisia, mutta ne eivät valitettavasti onnistuneet tarpeeksi hyvin jotta reseptin olisi voinut julkaista. Jos sinulta löytyy takuuvarma resepti bataattiranskiksille niin vinkkejä otetaan mielellään vastaa. Ei nimittäin ole ensimmäinen kerta kun bataattiranskikset eivät onnistu kunnolla.

Vaikka kaikki ei mennyt ihan putkeen niin ateria oli kuitenkin todella herkullinen. Avokadodippi ja srirachamajoneesi sopivat erinomaisesti kananugettien kera tarjottavaksi. Mangosalaatti ja korianterikurkut raikastivat mukavasti ateriaa. Herkullista ja suht helppoa, suosittelen kokeilemaan.

Helpot kananugetit broilerin jauhelihasta

Ainekset

800 g
broilerin jauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1-3 tl
punaista chilitahnaa
1 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1 tl
suolaa
0
mustapippuria myllystä
100 g
panko korppujauhoja (japanilaisia korppujauhoja)
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita broilerinjauhelihat kulhoon. Lisää kulhoon kananmuna, hienonnettu korianteri, punainen chilitahna, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile lusikan avulla sopivan kokoisia kananugetteja jauhelihamassasta ja asettele ne leikkuulaudalle.

Levitä panko korppujauhot lautaselle. Pyörittele kananugetit panko korppujauhoissa ja nosta pellille.

Nosta valmiit kananugetit leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kananugetit ovat kypsiä ja pinta on saanut hiukan väriä. Käännä paistamisen aikana kanannugetit, jotta niiden pinnasta tulee rapea.

Tarjoile kananugetit avokadodipin, srirachamajoneesin, mangosalaatin ja korianterikurkkujen kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *