Porkkana-omenakeitto
Viimeksi flunssaa häädettiin smoothiella ja tällä kertaa sosekeitolla. Porkkana-omenakeitto maustettiin tulisella intialaisella currymausteseoksella. Jos käytät tavallista curryjauhetta lisää keittoon chiliä tai cayennepippuria. Flunssan iskiessä päälle käytän paljon valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja kurkumaa.
Tähän ihanan väriseen ja herkulliseen porkkana-omenakeittoon käytin tuoretta inkivääriä ja kurkumaa. Tuore kurkuma värjää ruoan kuin ruoan ihanan keltaiseksi ja varoituksen sana se värjää myös sormet. Porkkana-omenakeitto maistui ihanalta ja helpotti tukkoista oloa.
Porkkana-omenakeitto
Ainekset
- 500 g
- porkkanoita
- 200 g
- omenoita
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 1 rkl
- öljyä kuullottamiseen
- 2 tl
- intialaista curryjauhetta (hot)
- 7 dl
- kasvislientä
- 1 dl
- punaisia linssejä
- 1 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 rkl
- tuoretta kurkumaa raastettuna
- 4 dl
- kookosmaitoa purkissa (400ml säilyke)
- ½ tl
- suolaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää curryjauhe ja valkosipuli, kuullota muutaman minuutin ajan.
Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
Huuhtele linssit hyvin ja lisää porkkana-omenakeittoon.
Kuori porkkanat ja omenat, leikkaa kuutioiksi. Lisää porkkana-omenakeittoon.
Lisää porkkana-omenakeittoon raastettu inkivääri ja kurkuma. Anna porkkana-omenakeiton kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes pokkanat ovat kypsiä.
Lisää kookosmaito ja kuumenna porkkana-omenankeitto kiehuvaksi.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Soseuta porkkana-omenakeitto sileäksi sauvasekoittimella.