Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Perunapizza

Instagramin feedissä tuli vastaan pizza, jonka pohja oli tehty viipaloidusta perunasta. Enää en muista mistä kuva feediini nousi ja mitä perunapizzan täytteenä oli. Perunapizzapohjaa oli vain pakko päästä kokeilemaan.

Paistoin perunapizzapohjaa ensin uunissa ilman täytteitä, jotta peruna ehtisi kypsyä. Täytteeksi lisäsin itse keitettyä tomaattikastiketta ja buffalo mozzarellaa. Paistoin pizzaa vielä uunissa ja lisäsin paistamisen jälkeen perunapizzan pinnalle ilmakuivattuakinkkua ja tuoretta basilikaa.

Tavallisen pizzan suosikki täytteet toimivat erinomaisesti myös perunapizzassa ja perunapizzaa on ehdottomasti tehtävä toistekkin.

Perunapizza

Ainekset
( 4 Annosta )

6 kpl
perunaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike
1 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
400 g
tomaattimurskaa
1/4 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
Perunapizzan täytteeksi
2 kpl
buffalo mozzarellaa
100 g
ilmakuivattuakinkkua
2 dl
tuoretta basilikaa revittynä
55 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 35 min

Tee näin:

Pese perunat ja leikkaa veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

Lado perunaviipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille limittäin pizzapohjaksi. Laita perunaviipaleet reilusti päällekkäin sillä ne kutistuvat uunissa.

Sudi öljy perunaviipaleiden pinnalle ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Paista perunapizzapohjaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes perunapizzapohja on saanut hiukan väriä.

Perunapizzapohjan paistumisen aikana valmista tomaattikastike.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää hienonnettu valkosipuli. Kuullota valkosipulia muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienonnettu oregano, suola, mustapippuri sekä sokeri.

Anna tomaattikastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä tomaattikastike perunapizzapohjan päälle. Kastiketta saattaa jäädä hiukan yli.

Revi buffalo mozzarella paloiksi ja lisää tasaisin välein perunapizzaan.

Paista perunapizzaa vielä uunissa 250 asteessa noin 10 minuutin ajan tai kunnes mozzarella on sulanut ja saanut hiukan väriä.

Lisää perunapizzan pinnalle ennen tarjoilua ilmakuivattukinkku ja tuore basilika.

Tarjoile perunapizza esim. vihersalaatin kera.

Kommentit (1)

  1. Pirjo R Lehti

    Pitsan perunapohjan voi tehdä myös raasteesta. Esipaista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *