Parhaista Parhain Varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalia kuluu keväisin kerä tolkulla meidän huushollissamme. Mieheni siis jakaa onneksi rakkauteni varhaiskaalia kohtaan. Lapset taas tykkääväät varhaiskaalista sellaisenaan, mutta itse tykkään kokeilla uusia reseptejä.

Suunnitelmat olivat tällä kertaa ihan toiset kuin mitä päätyi lautaselle. Hyvä niin, sillä tämä versio varhaiskaalisalaatista hävisi parempiin suihin hetkessä. Mieheni julisti salaatin parhaista parhaimmaksi, enkä kyllä itsekkään voi tätä tosiasiaa kiistää.

Tilli ja varhaiskaalin yhdistelmä taitaa olla se suurin syy herkulliseen lopputulokseen. Itselleni ei nyt olisi heti tullut mieleen varhaiskaalin ja tillin sopivan yhteen kuin nenä päähän, mutta näin se vain on. Tällä yhdistelmällä on kyllä tehtävä muitakin kokeiluja.

Parhaista Parhain Varhaiskaalisalaatti:

½ varhaiskaali (n.1½ l suikaloitua kaalia)

2-3 uutta sipulia

1 nippu retiisejä

Salaatinkastike:

1 dl majoneesia (hellmans)

1 dl turkkilaistajogurttia

½ sitruunan mehu

2 tl dijonsinappia

kourallinen tuoretta tilliä (suomalaista!)

suolaa

mustapippuria myllystä

Poista varhaiskaalin puolikkaasta kanta ja leikkaa veitsellä suikaleiksi. Laita suikaleet salaattikulhoon. Hienonna kevätsipulit ja lisää salaattiin. Pese retiisit hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, lisää salaattiin.

Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (5)
  1. sari kalliomäki
    11.9.2014, 17:44

    Tämä on niin herkun näköistä ja syksyn myötä kaaliruuat ovat taas löytyneet ihan uudestaan. Mainio ohje.

  2. Kiitos, tätä tuli kesällä tehtyä monta kertaa. Kaali on niin hyvää ja tosissaan pitäisi syksyiset kaaliruoat pistää kokeiluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *