Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Paprika-tomaattikeitto

Grillasin paprikoita uunissa maustamaan tomaattikeittoa. Paprikoista saa kuoret lähtemään helposti, kun grillauksen jälkeen laittaa paprikat kulhoon ja peittää kulhon tiiviisti kelmulla. Odottelua 15 min ja kuoret lähtevät irti paljon helpommin.

Ruokaisuutta keittoon toi suuret valkoiset pavut, jotka sopivat hyvin sosekeittoihin. Maustoin keiton mm. lehtisellerillä, joka on kasvanut todella hyvin yrttimaalla. Tykästyin lehtisellerin makuun ja nyt täytyy miettiä miten säilön runsaan sadon.

Maukkaan keiton kanssa tarjosin uunissa grillattuja valkosipulileipiä. Sekoitin oivariiniin murskattua valkosipuli ja voitelin sillä leivät. Leivät kannattaa kääntää kerran grillauksen aikana. Valkosipulileivät sopivat erinomaisesti paprika-tomaattikeiton kera tarjottaviksi.

Lapsista parasta oli dipata valkosipulileipiä paprika-tomaattikeittoon.

Paprika-tomaattikeitto

Ainekset

2 kpl
punainen paprika
1 kpl
sipuli kuutioituna
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
400 g
tomaattimurskaa
5 dl
kasvislientä (esim. 2rkl kasvisfondia+5dl vettä)
2 kpl
lehtisellerin varsia
1 kpl
purkki suuria valkoisia papuja (Go green)
½ tl
savustettua paprikajauhetta
1/4 tl
cayennepippuria
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita paprikat ja poista kanta sekä siemenet. Laita paprikan puolikkaan uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.

Grillaa paprikoita uunissa grillivastuksen alla  250 asteessa kunnes paprikoiden kuori on mustunut noin 15min.

Laita paprikat kulhoon ja peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä 15 min. Poista paprikoista kuori ja kuutioi ne.

Kuullota sipulikuutioita tilkassa öljyä kattilassa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.

Hienonna lehtiselleri ja lisää keittoon. Lehtisellerin voit korvata tarvittaessa yhdellä varsisellerin varrella, mutta kuullota varsisellerikuutioita sipulim kanssa.

Lisää keittoon grillattu paprika ja mausteet. Keitä keittoa 10min.

Lisää keittoon huuhdellut ja valutetut pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keittoa vielä 5 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarkista keiton maku ja lisää tarvitaessa mausteita.

Tarjoile keitto esim. paahdetun leivän kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *