Grillattu parsa ja sitruunakastike
Rakastamme koko perhe parsaa ja parsaa tulee kevään sekä kesän aikana valmistettua usein. Useimmiten parsaa tulee grillattua, koska grilli kuumenee meillä melkein joka viikonloppu. Olen koonnut blogin parsareseptejä linkistä löytyvään postaukseen. Parsojen lisäksi grilliin päätyy miltei aina sitruunan puolikkaita. Grillattujen sitruunoiden mehulla saa ihanasti maustettua grillattuja kasviksia, halloumia tai lihaa ennen ruoan tarjoilua. Sitruunoiden grillauksesta ei ole paljoa vaivaa muun grillauksen ohessa, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Maku on nimittäin mahtava.
Tällä kertaa päätin kokeilla klassisen voi-valkoviinikastikkeen maustamista grillatun sitruunan mehulla. Sitruunakastike hurmasi koko perheen ja viimeisistä sitruunakastikeen tipoista taisteltiin. Lapset totesivat, että kastiketta voisi tehdä heti ensi viikonloppuna uudestaa. Sitruunakastiketta pitäisi kuullemma tehdä tuplamäärä, ettei sitruunakastike enää loppuisi kesken.
Grillattu parsa
Ainekset (6 annosta)
- 2 kpl
- nippu vihreitä parsoja
- 1 pkt
- pekonia
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta.
Leikkaa pekoniviipaleet pituussuunnassa puoliksi ja kieritä parsojen ympärille.
Grillaa parsoja grillissä noin 4 minuuttia per puoli tai kunnes pekoni on kypsynyt.
Mausta grillatut parsat suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile grillatut parsat sitruunakastikkeen kera.
Sitruunakastike
Ainekset (6 annosta)
- 1 kpl
- sipuli
- 2 kpl
- valkosipulinkynttä
- ½ dl
- sherryviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
- 1½ dl
- valkoviiniä
- 2 dl
- kuohukermaa
- 150 g
- kylmää voita kuutioituna
- ½ kpl
- sitruuna
- ½ tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Grillaa sitruunan puolikasta grillissä leikkauspinta alaspäin kunnes pinta on mustunut ja sitruuna pehmentynyt.
Kuori ja kuutioi sipuli sekä valkosipulin kynnet. Laita sipulit, sherryviinietikka ja viini pieneen kattilaan.
Keitä kokoon kunnes lientä on jäljellä noin kolme ruokalusikallista. Siivilöi sipulit pois liemestä ja kaada liemi takaisin kattilaan.
Lisää kattilaan vielä kerma ja keitä kastiketta vielä kokoon 5 minuutin ajan.
Säädä liesi miedolle lämmölle. Lisää voi kastikkeeseen nokare kerrallaan samalla vatkaten, kunnes kastike on sileää.
Mausta kastike grillatatun sitruunan mehulla sekä suolalla ja pippurilla.
Tarjoile sitruunakastike grillattujen parsojen kera.