Rapeaa salaattia vuohenjuustotahnalla
Ihastuin todella rapeaan cosmopolitan salaattiin, kun olimme brunssilla ravintola Sesongissa. En koittanut savustaa hapatettua kermaa ainakaan vielä tällä kertaa. Tyydyin käyttämään hapatettua kermaa vuohenjuustotahnaan, jota sitten pursotin salaatinlehdille.
Kaipasin annokseen vielä jotain ja jääkaapista sattui löytymään nippu retiisejä sekä uusia sipuleita. Rapeat salaatinpalat vuohenjuustotahnalla, retiisillä ja sipulilla höystettynä olivat todella hyviä. Salaattivati oli hetkessä tyhjä, joten maistui selvästi myös muillekin.
Sormin syötävä salaatti oli mielestäni tosi kivaa vaihtelua perinteiselle salaatille ja cosmopolitan salaattia tulee käytettyä taatusti toistekkin. Saa nähdä mitä sormin syötävää salaattia seuraavalla kerralla valmistetaan.
Rapeaa salaattia vuohenjuustotahnalla
Ainekset (4 annosta)
- 1 kpl
- cosmopolitan salaatti
- 1 kpl
- nippu retiisejä
- 2 kpl
- pieniä uusia sipuleita
- Vuohenjuustotahna
- 100 g
- vuohenjuustoa
- 1 dl
- hapatettua kermaa (arla)
- 1 tl
- sitruunamehua
- ½ dl
- tuoretta ruohosipulia ja karhunlaukkaa hienonnettuna
- 1/4 tl
- suolaa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
Tee näin:
Valmista ensin vuohenjuustotahna vaahdottamalla hapatettu kerma löysäksi vaahdoksi.
Poista vuohenjuustosta kuori ja kuutioi vuohenjuusto. Lisää vuohenjuusto kermavaahtoon ja aja taiseksi massaksi sauvasekoittimella.
Mausta vuohenjuustomousse sitruunamehulla, suolalla, pippurilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja karhunlaukalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 min.
Irroita salaatin lehdet ja revi sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele salaatinpalata ja kuivaa talouspaperiin.
Viipaloi retiisit ja uudet sipulit.
Asettele salaatinpalat tarjoilulautaselle. Pursota vuohenjuustotahnaa jokaiselle salaatinpalalle.
Asettele retiisi ja sipuli viipaleita vuohenjuustotahnan päälle. Tarjoile heti.