Pääsiäisen Caesarsalaatti

Kiirastorstaina valmistin herkullisen kananmuna-caesarsalaatin. Kuusi ja puoli minuuttia keitettyjen kananmunien keltuaiset ovat juuri sopivan valuvia. Retiisi nippu näytti täysin vastustamattomalta kaupassa ja se oli pakko nostaa ostoskoriin. Retiisit päätyivät ohuina viipaleina tähän herkulliseen salaattiin.

Helppo caesarkastike valmistuu sauvasekoittimella muutamassa minuutissa. Tällä kertaa maustoin caesarkastikkeen tuoreella tillillä ja tilli-caesarkastike sopi erinomaisesti kananmuna-caesarsalaattiin.

Grillasimme päivälliselle kanaa-saltinbocca (resepti luvassa myöhemmin) ja tietysti parsaa. Kun grilli kerran oli muutenkin kuumana päätin krutonkien sijaan grillata patonki viipaleita. Grillattu parsa sopi myös erinomaisesti yhteen herkullisen keväisen kananmuna-caesarsalaatin kanssa.

Hyvää ja herkullista pääsiäistä!

 

Pääsiäisen Caesarsalaatti

Ainekset

1 kpl
ruukku romaine salaattia
1 kpl
nippu retiisejä
6 kpl
kananmunia (luomu)
3/4 dl
parmesaania lastuina
8 kpl
patongista leikattuja viipaleita
1 kpl
valkosipulin kynsi
0
oliiviöljyä grillaamiseen
Tilli-caesarkastike
1 kpl
pieni kananmuna
2 dl
rypsiöljyä
2 tl
Dijon-sinappia
2 rkl
sitruunamehua
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ tl
suolaa
2 rkl
raastettua parmesaania
2 rkl
hienonnettua tuoretta tilliä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin tilli-caesarkastike. Valmista helppo tilli-caesarkastike laittamalla kananmuna, öljy, sinappi, sitruunamehu, valkosipuli ja suola korkea reunaiseen kulhoon esim. sauvasekoittimen mukana tulleeseen mittakulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Täydellä teholla nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin. Sammuta sauvasekoitin kun kastike on muuttunut paksuksi. Sekoita kastikkeen joukkoon hienonnettu tilli ja raastettu parmesaani. Peitä tilli-caesarkastike kelmulla ja anna makujen tasaantua vähintään 15 minuuttia ajan jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 ½ minuuttia. Laita kananmunat heti kylmään veteen jäähtymään.

Kuori ja puolita valkosipulin kynsi. Hiero patonki viipaleiden pintaa valkosipulin kynnellä. Sudi oliiviöljyä patonki viipaleiden molemmille puolille. Grillaa patonki viipaleet rapeiksi molemmilta puolilta grillissä

Kokoa kananmuna-caesarsalaatti asettelemalla romaine salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit viipaleiksi ja lisää kananmuna-caesarsalaattiin. Lisää salaattin parmesan lastut.

Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Lisää kananmunan puolikkaat salaattiin. Lisää hiukan suolaa kananmunan puolikkaiden keltuaisiin.

Tarjoile kananmuna-caesarsalaatti tilli-caesarkastikkeen ja grillattujen patonki viipaleiden kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *