Pääsiäisen Caesarsalaatti
Kiirastorstaina valmistin herkullisen kananmuna-caesarsalaatin. Kuusi ja puoli minuuttia keitettyjen kananmunien keltuaiset ovat juuri sopivan valuvia. Retiisi nippu näytti täysin vastustamattomalta kaupassa ja se oli pakko nostaa ostoskoriin. Retiisit päätyivät ohuina viipaleina tähän herkulliseen salaattiin.
Helppo caesarkastike valmistuu sauvasekoittimella muutamassa minuutissa. Tällä kertaa maustoin caesarkastikkeen tuoreella tillillä ja tilli-caesarkastike sopi erinomaisesti kananmuna-caesarsalaattiin.
Grillasimme päivälliselle kanaa-saltinbocca (resepti luvassa myöhemmin) ja tietysti parsaa. Kun grilli kerran oli muutenkin kuumana päätin krutonkien sijaan grillata patonki viipaleita. Grillattu parsa sopi myös erinomaisesti yhteen herkullisen keväisen kananmuna-caesarsalaatin kanssa.
Hyvää ja herkullista pääsiäistä!
Pääsiäisen Caesarsalaatti
Ainekset
- 1 kpl
- ruukku romaine salaattia
- 1 kpl
- nippu retiisejä
- 6 kpl
- kananmunia (luomu)
- 3/4 dl
- parmesaania lastuina
- 8 kpl
- patongista leikattuja viipaleita
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi
- 0
- oliiviöljyä grillaamiseen
- Tilli-caesarkastike
- 1 kpl
- pieni kananmuna
- 2 dl
- rypsiöljyä
- 2 tl
- Dijon-sinappia
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- ½ tl
- suolaa
- 2 rkl
- raastettua parmesaania
- 2 rkl
- hienonnettua tuoretta tilliä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista ensin tilli-caesarkastike. Valmista helppo tilli-caesarkastike laittamalla kananmuna, öljy, sinappi, sitruunamehu, valkosipuli ja suola korkea reunaiseen kulhoon esim. sauvasekoittimen mukana tulleeseen mittakulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Täydellä teholla nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin. Sammuta sauvasekoitin kun kastike on muuttunut paksuksi. Sekoita kastikkeen joukkoon hienonnettu tilli ja raastettu parmesaani. Peitä tilli-caesarkastike kelmulla ja anna makujen tasaantua vähintään 15 minuuttia ajan jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6 ½ minuuttia. Laita kananmunat heti kylmään veteen jäähtymään.
Kuori ja puolita valkosipulin kynsi. Hiero patonki viipaleiden pintaa valkosipulin kynnellä. Sudi oliiviöljyä patonki viipaleiden molemmille puolille. Grillaa patonki viipaleet rapeiksi molemmilta puolilta grillissä
Kokoa kananmuna-caesarsalaatti asettelemalla romaine salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit viipaleiksi ja lisää kananmuna-caesarsalaattiin. Lisää salaattin parmesan lastut.
Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Lisää kananmunan puolikkaat salaattiin. Lisää hiukan suolaa kananmunan puolikkaiden keltuaisiin.
Tarjoile kananmuna-caesarsalaatti tilli-caesarkastikkeen ja grillattujen patonki viipaleiden kera.