Paahdettu kurpitsa

Olen ihastunut kurpitsaan vasta muutama vuosi sitten ja kovinkaan montaa kurpitsareseptiä ei siis vielä blogista löydy. Tämä puute on ehdottomasti korjattava ja kartutetaan kurpitsareseptien määrää blogissa tällä taivaallisella paahdetulla myskikurpitsareseptillä. Nykyään kurpitsalla tulee herkuteltua usein satokauden aikana. Jostain kumman syystä en ole aikaisemmin paahtanut kurpitsaa lisukkeeksi. Onneksi tämä erhe tuli viime viikonloppuna korjattua ja jopa kahtena peräkkäisenä päivänä.

Kuutioin myskikurpitsan ja myskikurpitsan kanssa uuniin lähti samassa vuoassa paahtumaan speckiä (savustettua ilmakuivattua kinkkua), salviaa ja kokonaisia valkosipulinkynsiä. Aivan taivaallinen yhdistelmä! Lapset eivät tosin maistiaisia enempää halunneet, mutta miehen kanssa syötiin miltei koko vuoallinen tätä herkkua.

Paahdettu hiukan makea myskikurpitsa ja suolainen sekä rapea speck oli yhdistelmänä aivan mahtava. Kasvimaan viimeiset salviat toivat ihanasti makua ja paahtuivat ihanan rapeiksi uunissa. Paahdetut valkosipulinkynnet viimeistelivät tämän herkullisen lisukkeen täydelliseksi. Paahdettu myskikurpitsa näillä mausteilla oli niin taivaallista, että sitä varten oli pakko sunnuntaina lähteä kauppaan ja tehdä saman reseptin mukaan paahdettua kurpitsaa toisen kerran. Kaikki paahdetut kurpitsakuutiot hävisivät parempiin suihin toisellakin  kerralla. Pääruokana tarjottua lihapataa taisimme miehen kanssa vaan maistaa ja vatsat täytettiin tällä herkullisella lisukkeella.

Blogista löytyy myös seuraavat herkulliset kurpitsareseptit:

Paahdettu myskikurpitsa

Ainekset (4 annosta)

1 kpl
myskikurpitsa (noin 1kg)
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa myllystä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
1 kpl
ruukku tuoretta salviaa
100 g
speckiä kuutioituna (savustettua ilmakuivattua kinkkua)
8 kpl
valkosipulinkynttä kuorittuna
55 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Kuori myskikurpitsa ja leikkaa puoliksi. Poista myskikurpitsasta siemenet.

Kuutioi myskikurpitsa ja laita myskikurpitsakuutiot uunivuokaan.

Lisää uunivuokaan salvian lehdet, kuutioitu speck ja kuoritut valkosipulinkynnet.

Ripottele uunivuokaan oliiviöljy ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.

Paahda myskikurpitsaa uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes myskikurpitsa on saanut väriä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *