Paahdettu Kurpitsa-vuohenjuustokeitto

Syksy on saapunut ja ilmat selvästi viilenneet. Viikonlopun aamupäivän ulkoilun jälkeen lounaaksi maistuu taatusti lämmin keitto. Kurpitsat ovat syksyllä sesongissa ja torilta tulikin ostettua myskikurpitsa. Itse pidän eniten paahdetusta kurpitsasta valmistetusta keitosta, joten paahdoin myskikurpitsan tälläkin kertaa. Myskikurpitsan lisäksi laitoin pellille paahtumaan myös valkosipulin kynsiä. Paahdettu valkosipuli toi ihanasti makua kurpitsakeittoon.

Keittoon tuli laitettua myös chevreä. Juustojen suurena ystävänä murustelin chevreä myös keiton pinnalle. Kurpitsakeitto täytyy tietysti tarjoilla paahdettujen kurpitsan siementen kera. Kannattaa paahtaa isompi satsi kurpitsan siemeniä kerralla ja säilyttää niitä purkissa, josta niitä voi lisätä salaatteihin sekä keittoihin tai napostella ihan sellaisenaan.

Paahdettu Kurpitsa-vuohenjuustokeitto

Ainekset

800 g
myskikurpitsa
2 kpl
valkosipulin kynsiä
8 kpl
tuoreita timjamin oksia
1 rkl
oliivi - tai muuta öljyä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 kpl
salottisipulia
1 rkl
oliiviöljyä
7 dl
kana- tai kasvislientä
1 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
100 g
chevreä
1 dl
ruokakermaa
Tarjoiluun
50 g
chevreä
½ dl
paahdettuja kurpitsan siemeniä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori myskikurpitsa. Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa ja laita kurpitsakuutiot leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripotte pinnalle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pellille timjamin oksat ja kokonaiset valkosipulin kynnet (kuorineen). Paahda uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on saanut hiukan väriä.

Kuori ja kuutioi salottisipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuleita. Lisää kana- tai kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan paahdetut kurpitsakuutiot. Poista paahdetuista valkosipulin kynsistä kuori ja lisää kattilaan. Lisää timjamin lehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Lisää kattilaan kuutioitu chevre ja kerma. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile kurpitsa-vuohenjuustokeitto chevren ja paahdettujen kurpitsan siementen kera.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *