Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Nopea puolukkajälkkäri

Viikonloppuna vietimme perheen kanssa useita tunteja metsässä keräten puolukoita. Lapset jaksoivat ihmeen hyvin olla puolukkametsässä ja keräsivät ahkerasti puolukoita.

Lupasin lapsille, että teemme puolukoista jotain hyvää jälkiruokaa kotona. Alkuperäinen suunnitelma oli leipoa puolukkapiirakkaa tai kakkua, mutta uuni oli varattu pitkään lihapadalle.

Päädyimme lasten kanssa valmistamaan nopean ja helpon puolukkajälkkärin. Jälkiruoka maistui koko perheelle ja myös aikuisille, koska puolukkajälkkäri ei ollut kovin makea vaan ihanan raikas.

Puolukkajälkkäri toimii erinomaisesti myös vierasvarana, koska jälkkäriin ei kovinkaan montaa ainesosaa tarvita ja se valmistuu hetkessä.

Puolukkajälkkäri valmistuu taatusti hyvin myös pakastetuista puolukoista.

Nopea puolukkajälkkäri

Ainekset

4 dl
tuoreita puolukoita
1 dl
sokeria
100 g
kaurakeksejä
Mascarponevaahto
2 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponejuustoa
2 tl
vaniljasokeria
100 g
sulatettua valkosuklaata
Koristeluun
½ dl
tuoreita puolukoita
Muut ainesosat

Tee näin:

Soseuta puolukat ja sokeri savasekoittimella. Murustele kaurakeksit hienoksi muruksi.

Vaahdota kuohukerma ja vaniljasokeri löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.

Laita jälkiruokakulhon pohjalle kaurakeksimuruja. Säästä hiukan murujä puolukkajälkkärin koristeluun.

Lusikoi vuorotellen jälkiruokakulhoihin puolukkasosetta ja mascarponevaahtoa.

Koristele puolukkajälkiruoat kaurakeksien muruilla ja tuoreilla puolukoilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *