Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Nopea arkiruoka: Lehtikaaliwokki

height=”766″ width=”510″>

Lihaton lokakuu alkaa olla puolessavälissä, aika mennyt hurjan nopeasti! Yllättävän hyvin on sujunut, perhe ei ainakaan vielä ole ryhtynyt kapinoimaan. Lapset ovat tykästyneet tummaan soijarouheeseen, josta on tullut tehtyä makaroonilaatikkoa ja ”jauheliha”kastiketta. Soijarouhe onkin lasten toimesta ristitty feikkilihaksi. Töissä on hieman ollut vaikeuksia muistaa valita lounaspöydästä kasvisruoka ja kaupassa ideoida lennosta perheelle päivällinen.

Tällä kertaa kaupasta tarttui mukaan tofukuutioita ja lehtikaalia. Töiden jälkeen niistä syntyi hetkessä wokissa päivällinen itselleni ja miehelle. Lehtikaalin ja tofun lisäksi wokkiin päätyi punasipulia. Maustamiseen käytin chiliä, valkosipulia, paahdettua seesamöljyä ja soijaa. Tuore inkivääri olisi sopinut myös hyvin, jos sitä olisi sattunut kotoa löytymään. Harmikseni myös seesaminsiemenet olivat päässeet loppumana, muuten olisin käyttänyt niitäkin. Wokin tarjoilin keitettyjen nuudeleiden kera.

Puolet lihattomasta lokakuusta vielä edessä, saa nähdä miten loput ajasta sujuu.

height=”765″ width=”510″>

Lehtikaaliwokki

Ainekset

200 g
lehtikaalia
180 g
tofu kuutioita
1 kpl
punasipuli
1 kpl
punainen chili (rawit chili)
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
paahdettua seesamöljyä
2 rkl
soijaa
500 g
täysjyvä nuudeleita
0
öljyä paistamiseen
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita vesi kiehumaan kattilaan ja keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista lehtikaalin lehdistä lehtiruoti ja revi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Hienonna chili. Kuori punasipuli, puolita ja viipaloi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna wokissa tilkka öljyä ja paista tofukuutioita muutaman minuutin ajan. Siirrä paistettu tofu syrjään odottamaan.

Lisää wokkiin öljyä ja paista lehtikaalia muutaman minuutin ajan. Lisää wokkiin viipaloitu punasipuli ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan. Lisää hienonnettu chili sekä valkosipuli, kuullota muutaman minuutin ajan. Valuta nuudelit hyvin ja lisää wokkiin. Lisää myös paistettu tofu. Mausta soijalla ja seesamöljyllä, sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoile heti.

Kommentit (1)

  1. viikonloppukokki

    Herkullisen näköistä! Nuudelit on kyllä arki-illan pelastus. Olen vähän alkanut kokeilla aikaisemmin vierasta tofua ruuanlaitossa ja todennut, että sehän on ihan hyvää.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *