Munakoiso-tomaattisalaatti ja tahinikastike

Tytöt löysivät kaupasta aivan mahtavia kotimaisia pihvitomaatteja ja pyysivät minua niitä ostamaan. Pihvitomaatit painoivat huimat 400g kappale. Ensimmäinen maisteltiin ja herkuteltiin ihan sellaisenaan. Loput pihvitomaateista päätyivät tähän herkulliseen salaattiin grillatun munakoison kanssa. Munakoiso on aivan parasta grillattuna ja usein sudin munakoisoviipaleiden pintaan mausteöljyä. Tällä kertaa mausteöljy sai makua harissa -chilitahnasta ja ras el hanout -mausteseoksesta.

Grillasin munakoiso-tomaattisalaattiin myös yhtä koko perheen suosikkia eli halloumia. Paahdoin uunissa satsin kikherneitä ja ne sopivatkin täydentämään munakoiso-tomaattisalaattia.

Munakoiso-tomaattisalaatti viimeisteltiin ihanan kirpeällä tahinikastikkeella. Tahini on taas kesän koittaessa kovalla käytössä meidän keittiössä. Tänään tahini maustoi jogurttipohjaista kastiketta ja se oli myös erinomaista.

Laitoin juuri minikasvihuoneeseeni pihvitomaattia ja munakoisoa kasvamaan, jospa tätä herkullista salaattia pääsisi valmistamaan myös itsekasvatetuista kasviksista.

Munakoiso-tomaattisalaatti ja tahinikastike

Ainekset

1 kpl
munakoiso (n. 500g)
2 tl
harissa- chilitahnaa
4 tl
rypsiöljyä
1 tl
ras el hanout -mausteseosta
2 kpl
pihvitomaatteja (n. 800g)
1 kpl
punasipuli ohuiksi renkaiksi leikattuna
250 g
halloumia
½ dl
lehtipersilijaa hienonnettuna
1 kpl
kikherneitä (säilyke) (go green)
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
ras el hanout -mausteseosta
Tahinikastike
½ dl
seesamitahnaa eli tahinia
1 kpl
sitruunan mehu puristettuna
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/4 tl
savupaprikajauhetta
½ tl
suolaa
2-3 rkl
vettä
Muut ainesosat

Tee näin:

Viipaloi munakoiso, tomaatit, punasipuli ja halloumi. Sekoita hyvin keskenään harissa, ras el hanout ja rypsiöljy. Sudi mausteseos munakoisoviipaleiden pintaan.

Valmista tahinikastike mittaamalla kaikki ainekset korkeaan ja kapeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää tarvittaessa vettä. Anna tahinikastikkeen maustua jääkaapissa munakoisojen grillauksen ajan.

Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Sekoita kikherneiden joukkoon rypsiöljy ja ras el hanot mausteseos. Levitä kikherneet leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda kikherneitä uunissa 200 asteessa noin 15min.

Grillaa munakoiso ja halloumi viipaleet grillissa molemmilta puolilta rapeiksi.

Kokoa munakoiso-tomaattisalaatti ja viimeistele hienonnetulla lehtipersilijalla. Tarjoile tahinikastikeen kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *